08:16, ned, 28. Jul

Hekerski napad na Pro Plus: Odškodnina lahko doseže tudi do nekaj 10 milijonov evrov





Medijska hiša Pro Plus zaradi torkovega hekerskega napada obnavlja poslovanje, do nadaljnjega pa ne bodo mogli prenašati oddaj in športnih tekem v živo ter nalagati novih in zamujenih vsebin v videoteko, so zapisali na spletni strani 24ur.com. Vsi njihovi programi pa so v etru, tudi večerni informativni oddaji sta predvideni.

Njihove spletne strani so dosegljive v omejenem obsegu, naložene vsebine na videu na zahtevo VOYO pa so dosegljive. Hekerji naj bi po poročanju Radia Slovenija od medijske hiše zahtevali denarno odškodnino za vzpostavitev normalnega stanja. Etični heker Milan Gabor je za Radio dejal, da odškodnine lahko dosegajo tudi nekaj 10 milijonov evrov.

Na spletni strani 24ur.com so zapisali, da celotnega obsega napada še ne morejo oceniti. Trenutno vse svoje sile usmerjajo v to, da bodo njihovi glavni sistemi v najkrajšem času postavljeni v prvotno delovanje, kar bo omogočilo nemoteno delovanje televizijskih programov in spletnih strani, še zapisali na spletni strani.

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT po poročanju Radia Slovenija obravnavajo okoli 60 podobnih napadov letno. Motivi so navadno finančno oškodovanje, za njimi pa stojijo organizirane kriminalne združbe.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.