08:33, ned, 28. Jul

Direktor fizično napadel zaposleno





Portal kamnik.info poroča, da je v sredo direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc v prostorih kamniškega TIC-a fizično napadel uslužbenko zavoda.

Pred tem naj bi jo več mesecev na različne načine šikaniral na delovnem mestu. Rešil jo je njen sodelavec, sama pa je poiskala zdravniško pomoč. Dogodek so obravnavali tudi policisti, ki po poročanju kamnik.info zoper direktorja vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitev kaznivih dejanj zoper delovno razmerje in socialno varnost.

Uslužbenka je za kamnik.info povedala, da je bil napad vrh ledene gore. Na njegove nesprejemljive metode dela naj bi ga opozorila večkrat. Želel naj bi se jo znebiti oz. jo prisiliti, da bi dala odpoved. Želeli so pridobiti tudi izjavo direktorja Roka Jarca, ki pa ni odgovarjal na klice, so ga pa obiskali v prostorih TIC-a. Kljub prigovarjanju dogajanja ni želel komentirati. Ko so ga vprašali, če ima slabo vest pa naj bi z arogantno ciničnim nasmeškom dejal, da ne.

Se pa je na dogodek odzval župan Matej Slapar, ki je dejal, da ne bo zagovarjal nobene oblike nasilja. “Glede vpletenih v včerajšnji incident sem si iskreno in dlje časa prizadeval, da bosta vpletena prišla do kompromisnih rešitev. Včerajšnji dogodek je zame nesprejemljiv, kajti nasilje vedno rodi novo nasilje,” zapišejo na portalu kamnik.info. Pozval je svet zavoda, da se v incident aktivno vključi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.