04:31, sre, 24. Jul

VIDEO: Včeraj je bilo valentinovo. Kako pa je danes z izkazovanjem ljubezni?





Na včerajšnji dan zaljubljencev, na valentinovo, so si mnogi pari izkazali ljubezen. Pozornost so si namenili tudi družinski člani, prijatelji in prijateljice.

Da je ljubezen v zraku, je bilo videti in čutiti marsikje. Tudi v vrtcih, kjer so otroci drug drugemu prinesli risbice ali kako drugo darilo, pozornost. Na to pa niso pozabili niti v različnih drugih skupnostih ali delih družbe. Nekateri sicer pravijo, da gre pri valentinovem za uvožen praznik, ki gre predvsem na roko prodajalcem izdelkov in storitev, drugi so takim trditvam navkljub obdarili svoje izbranke in izbrance ali pa jim namenili nekaj nematerialnih daril, pozornosti. Prav tako je tudi nekaj takih, ki menijo, da bi morali več dni v letu nameniti izražanju ljubezni, ne samo na valentinovo. Ali pa, da bi morali to narediti na gregorjevo, ki velja za slovenski praznik zaljubljencev, ne pa za “uvoženo” valentinovo.

Mi smo se včeraj odpravili na mariborske ulice in mimoidoče povprašali, kaj menijo o valentinovem, o izkazovanju ljubezni, pa tudi, kako si pari med letom izkazujejo ljubezen, naklonjenost. Odgovori so bili zanimivi. Pari, ki so skupaj že 30, 40 let si vzamejo čas, da si večkrat pokažejo, da se imajo radi. Našli smo tudi gospoda, ki je odnesel šopek vrtnic svoji patronažni sestri v zahvalo, ker lepo skrbi zanj in je prijazna. Ne nazadnje pa smo našli tudi sogovornike, ki pravijo, da je valentinovo v redu in da je prav, da se ga praznuje, a da naj se ne pozabi na gregorjevo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.