04:27, pon, 29. Jul

ZZZS dodatno obremenjen, bomo posledice čutili pacienti?





Svet24.si poroča, da sta v zadnjih treh mesecih sta vlada in državni zbor Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) naložila nepremostljive finančne obveznosti.

Za svet24.si so poročali, da so se le-te zgodile brez dodatnih dolgoročnih virov financiranja in mimo finančnih možnosti javne zdravstvene blagajne. “V skrbi, da ZZZS zaradi dodatnih stroškov, ki trenutno znašajo čez 230 milijonov evrov, ne bi posegel v pravice zavarovancev, predlagajo zakonsko vzpostavitev proračunske varovalke,” navaja svet24.si.

Na ZZZS namreč pričakujejo, da bosta tako vlada kot državni zbor zagotovila dolgoročno finančno vzdržnost javne zdravstvene blagajne zlasti tako, da bosta po zgledu pokojninske blagajne tudi zavodu za zdravstveno zavarovanje z zakonom zagotovila uvedbo tako imenovane trajne proračunske varovalke, skladno s katero bi na podlagi zakona državni proračun zagotavljal likvidna sredstva za nemoteno financiranje pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja ter za kritje primanjkljaja prihodkov nad odhodki v posameznem koledarskem letu, zapišejo na svet24.si.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.