06:25, pon, 29. Jul

Pretresljiva življenjska zgodba: Na valentinovo rodila, a so ji dejali, da je umrl. V mrliški knjigi je zapisano drugače





Portal Regionalobala je že pred časom poročal o grozljivem poslu, ki naj bi se ga šli porodničarji pred 40 leti v porodnišnicah nekdanje Jugoslavije. Takrat naj bi se dogajale prodaje novorojenčkov, a to tega naj bi prihajalo tudi v koprski porodnišnici.

In ravno s to porodnišnico je povezana pretresljiva življenjska zgodba Saša Mulca, ki išče svojega sorojenca, rojenega leta 1978 na Valentinovo. Prej omenjen portal zapiše, da je imel Sašo le dva meseca, ko je prišel živet k materinim staršem na Notranjsko. Starša sta se mu namreč odpovedala. Kot zapišejo je za to, da ne živi s svojimi starši ampak da gre za stara starša, izvedel, ko je imel enajst let. O novici je izvedel v šoli.

“Center za socialno delo je nato poiskal njegovo mater in mu omogočil, da sta v prihodnjih letih imela stike enkrat letno. Pisalo se je leto 1981. Babica je bila tudi tista, ki mu je bežno omenila, da naj bi imela mama še enega otroka,” zapišejo na portalu regionalobala.

V vseh teh letih Sašo vztrajne išče očeta in brata ali sestro

“Ta oseba mi je povedala, kdo je moj oče in da je on zagotovo moj oče. S partnerko sva ga našla, nismo pa še navezali stika. Nisem še zbral dovolj poguma, da bi to storil. Živi na območju Pirana,” opisuje za regionalobala.si. Sorojenec naj bi se rodil 14. februarja 1978 v koprski porodnišnici.

V nadaljevanju pojasni, da naj bi mami ob porodu dejali, da je umrl, sama pa je trdila, da je slišala njegov jok. V mrliški knjigi je zapisano, da je umrl štiri dni po rojstvu. “Predvidevam, da ima v rojstnem listu napisan rojstni datum med 14. in 28. februarjem 1978,” še pravi Sašo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.