23:18, tor, 17. Sep

Ženska, ki že desetletja preučuje Putina: “Tretja svetovna vojna je že tu, vsaka država na svetu bi morala biti pozorna”





Ruski predsednik Vladimir Putin je sprožil največjo kopensko vojno v Evropi po drugi svetovni vojni. Fiona Hill je desetletja študirala Putina in delala v republiških in demokratičnih upravah. Ima sloves, da govori resnico, ki si ga je pridobila med pričanjem na zaslišanjih med postopkom odpoklica Donalda Trumpa.

“Na žalost stopamo skozi stare zgodovinske vzorce, za katere smo rekli, da se ne bodo nikoli več ponovili.”

Novinarsko podjetje Politico je želelo vedeti, kaj si misli medtem, ko gleda posnetke ruskih tankov, ki prečkajo meje, kaj ima Putin v mislih in kakšne vpoglede lahko ponudi v svoje motive in cilje. Dejala je, da smo že sredi tretje svetovne vojne: “Na žalost stopamo skozi stare zgodovinske vzorce, za katere smo rekli, da se ne bodo nikoli več ponovili.” Meni, da še vedno lahko ustavijo Putina, a to ni zgolj naloga Ukrajincev ali Nata. “Na žalost stopamo skozi stare zgodovinske vzorce, za katere smo rekli, da se ne bodo nikoli več ponovili.”

“Ukrajina je postala frontna črta, ne le med demokracijami in avtokracijami, ampak tudi v boju za ohranitev sistema, ki temelji na pravilih, da se stvari ne vzamejo na silo. Vsaka država na svetu bi morala biti temu zelo pozorna,” je za Politico, kot še poroča index.hr, povedala Hill.

V nadaljevanju pove, da bo Putin verjetno uporabil vso orožje, ki ga ima na voljo, tudi jedrsko: “Pomembno je, da si ne delamo iluzij – enako pomembno pa je, da ne izgubimo upanja.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.