22:22, pon, 29. Jul

V Mariboru odslej pomoč podjetnikom za poslovanje v regiji





Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) danes v Mariboru odpira novo pisarno Enter Štajerska, s katero bo odprla še ena vrata vsem domačim in tujim podjetnikom, ki jih zanima poslovanje v omenjeni regiji. Kot je povedala direktorica Aleksandra Podgornik, bo pisarna predstavlja vstopno točko za ustanovitev družbe, pravno pomoč, mreženje in podporo.

Da se Štajerska lahko pohvali kot regija z uspešno podjetniško tradicijo, je po mnenju Podgornikove znano, prav tako pa tudi, da so mnoga domača in tuja podjetja, ki tam delujejo, zaradi močne izvozne naravnanosti dobro vpeta v evropski in svetovni gospodarski prostor.

Kot so pred popoldanskim odprtjem pisarne poudarili na ŠGZ, število gospodarskih subjektov v regiji ni majhno, po podatkih jih je, ne glede na organizacijsko obliko, več kot 16.000 in zaposlujejo skoraj 80.000 ljudi. Največ podjetij deluje v predelovalnih dejavnostih, regija pa leži na križišču dveh evropskih prometnih koridorjev.

Ob tem dodajajo, da je Štajerska tudi regija z univerzo in drugimi izobraževalnimi institucijami, ki skupaj z bogato industrijsko tradicijo zagotavljajo visoko usposobljene strokovnjake z različnih področij.

“Čeprav se zdi, da je odprtje novega podjetja ali iskanje dobrih informacij o formalnopravnih postopkih enostavno, ni vedno tako. Sploh za nekoga, ki prihaja iz tujine. Ker je naša zbornica prostor križanja mnogih poti in znanj mnogih podjetij, bomo v prihodnje podjetnikom ponudili pomoč,” pravi direktorica ŠGZ.

Kot je dodala, bodo potencialnim podjetnikom med drugim pomagali pri ustanavljanju gospodarskih družb, pripravi obveznih splošnih aktov novega podjetja, nasvetih o pridobitvi enotnega dovoljenja za prebivanje in delo v Sloveniji, pa tudi pri nasvetih ob nakupu nepremičnine ter pri registraciji blagovne znamke.

Ker se zavedajo potreb po informacijah in pomoči za ustanovitev gospodarske družbe v tujini, bodo pravno pomoč in svetovanje ponudili tudi vsem, ki jih to zanima. Zainteresirani bodo za začetek lahko pri jih najeli konferenčne prostore in se z oglaševanjem predstavili poslovnemu okolju regije.

Prostori pisarne Enter Štajerska se nahajajo v stavbi Štajerske gospodarske zbornice, v njih pa bo za začetek delala tudi vodja pisarne, ki bo vsem zainteresiranim ponudila nasvete in pomoč, pa tudi stike z drugimi institucijami.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.