21:17, sob, 6. Jul

Bazen v Rušah bo zaživel v ponedeljek





Po mesecu in pol izvajanja sanacije bazena v Športnem parku Ruše je kompleks dobil podobo. Obratovati naj bi pričel prihodnji ponedeljek.

Na kompleksu bazena v Športnem parku Ruše, ki bo prihodnji ponedeljek ponovno zaživel, so pričeli s popravili 17. julija letos. Popravila je opravljalo podjetje Izkop d.o.o., ki je delo pridobilo potom javnega razpisa.

Kompleks, za katerega so uveljavljali bančno garancijo, je bil več kot nujno potreben temeljite prenove. V mesecu in pol sanacije so tako popravili teraso, kjer je zatekala voda, sanirali površine ob bazenu, uredili odvode, kjer je zatekala voda iz bazena v ostale prostore, sanirali savne v wellnesu z ureditvijo jacuzzija, na novo položili vso keramiko v tuših in v malem bazenu. »Keramika v malem bazenu je bila nepravilno položena, kjer je pogosto prišlo do ureznin in poškodb otrok.« dodaja vodja projekta, Marko Ozim.

DSC0201825

Po besedah vodje projekta saniranje kopleksa še ni dovršeno. Med sanacijo so še odkrivali napake in nepravilnosti. Kot pravi Marko Ozim, bo nujno potrebno v prihodnosti popraviti in izolirati streho, ter ugotoviti stanje statičnosti. K temu še dodaja: »Velik problem pri tej sanaciji so bile razpoke v nosilnih stenah. Potrebno bo zadevo analizirati in se dogovoriti kako se zadeve lotiti v prihodnje.« Prav tako pa se bodo v prihodnosti morali lotiti še sanacije strehe, popravil hidroizolacije, ki trenutno predstavlja velik problem, saj v okviru bančne garancije teh del še niso mogli zaključiti.

Seveda pa so po sanaciji najnujneših popravil zadovolnji in vso energijo že vlagajo v ponudbo in program, ki ga bo že od ponedeljka, 9. septembra nudil bazenski kompleks ŠPR-ja. Po besedah vodje projekta bo ponudba standardna, bi pa naj prinesla kvalitetnejše storitve. Njihov cilj je, da povečajo sodelovanje z raznimi podjetji in društvi. Vsekakor pa ne bo manjkalo pestrega programa za preživljanje prostega časa družin. Želijo si, da bi ga v čim večjem obsegu koristili domačini in tako preživljali prosti čas ob programu, ki ga bodo nudili.

Več o prispevku si lahko ogledate jutri, 5.9.2013 v Občinskem informatorju, na BK TV ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.