17:16, sob, 6. Jul

Vprašali smo vas, ali je verbalni napad mariborskega župana Saše Arsenoviča dopusten, to je vaše mnenje





Po včerajšnji novici, da naj bi mariborski župan Saša Arsenovič verbalno napadel mladoletnika, smo objavili anketo, v kateri smo vas povprašali, ali menite, da je verbalni napad mariborskega župana Saša Arsenoviča na mladoletnika dopusten.

V anketi je sodelovalo 1.632 oseb. Od tega je 1.053 sodelujočih odgovorilo, da je takšno ravnanje nedopustno. To predstavlja 65 odstotkov. 485 sodelujočih oz. 30 odstotkov je odgovorilo, da je napad mariborskega župana dopusten. 5 odstotkov vprašanih oz. 94, jih je odgovorilo vseeno mi je.

Kot kaže, ni ostalo zgolj pri verbalnem napadu, saj naj bi mladoletnika tudi fizično napadel. Policisti PU Maribor so nam dejali, da so v nedeljo, 17. aprila, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba.

Odziv mariborskega župana Saše Arsenoviča na očitke, da naj bi napadel otroka

V nedeljo zvečer, 18. aprila 2022, je skupina najstnikov na teniškem igrišču Branik pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. Vse žoge so tudi odvzeli. Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov.

Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji.

Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.”

Nanj smo se obrnili ponovno in ga prosili, da komentira tudi to, da naj bi fanta fizično napadel. Več sledi.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič bo danes, 20. aprila, ob 10. uri na Teniškem klubu Branik (Kajuhova ulica 6, Maribor) podal izjavo za javnost glede nedavnega dogodka na TK Branik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.