04:29, tor, 30. Jul

Predsednik Pahor bo danes na posebni prireditvi sprejel begunce iz Ukrajine, ki so zatočišče pred vojno našli v Sloveniji





Predsednik Republike Slovenije bo danes, v petek, 22. aprila 2022, ob 12. uri na posebni prireditvi sprejel begunce iz Ukrajine, ki so zatočišče pred vojno našli v Sloveniji.

Z njimi se je predsednik republike srečal 12. aprila 2022 ob obisku vseslovenske akcije Slovenske filantropije Dan za spremembe, in jih tedaj povabil v predsedniško palačo.

Ob tej priložnosti bodo glasbeni program pripravili otroci in mladostniki iz Namestitvenega centra Logatec in Namestitvenega cetra na Debelem rtiču. Ob predsedniku republike bo imel nagovor tudi Mihajlo Brodovič, ukrajinski veleposlanik v Sloveniji.

Pred sprejemom, ob 11.45, bo predsednik republike na pogovor sprejel Katarino Štrukelj, direktorico Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, Terezo Novak, izvršno direktorico Slovenske filantropije, dr. Jevgenija Gorešnika, predstavnika ukrajinske diaspore v Sloveniji, in Natalio Korolovo, koordinatorko prostovoljcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.