04:18, pon, 29. Jul

Mariborski policisti in kriminalisti na dveh koncertih opravili 64 zasegov prepovedanih drog





Mariborski policisti in kriminalisti so 15. in 22. aprila, v sodelovanju z organizatorjema, opravili poostren nadzor dveh prireditev v okolici in na samem koncertnem prizorišču v Mariboru in na območju Kidričevega.

Med obema nadzoroma so opravili 64 zasegov prepovedanih drog, in sicer 35 zasegov prepovedane droge konoplje rastline, 19 zasegov prepovedane droge amfetamin, 5 zasegov prepovedane droge MDMA, 4 zasege prepovedane droge kokain in 1 zaseg prepovedane droge kratom.

Nekaterim kršiteljem je bilo zaseženih več različnih vrst prepovedanih drog. Po zaključenih analizi zaseženih snovi, in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bo uvedenih 56 t.i. hitrih postopkov o prekršku in 3 obdolžilne predloge na Okrajno sodišče Maribor, zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD).

Zoper eno osebo bodo zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami po čl. 186/I Kazenskega zakonika-1 (KZ-1), policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.