23:18, sob, 6. Jul

1. Mednarodna likovna kolonia »Ruše 2013«





1. MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA »RUŠE 2013«, v organizaciji slikarja Rajka Ferka in Metke Vodušek, ter ob podpori Hotela Veter v Rušah. Ruše 2013, 13. – 15. september 2013.

O LIKOVNI KOLONIJI: 16 slikarjev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Avstrije bo ustvarjalo od 13. do 15. septembra 2013. Gre za mednarodno slikarsko kolonijo v organizaciji slikarja Rajka Ferka in Metke Vodušek ter ob podpori hotela Veter v Rušah.
KDO PRIDE: Slikarji štirih držav ter otroci iz Ruš in okolice
SLO: Branko Počkar, Zvonko Bartok, Janja Jozelj, Zdravko Dolinšek, Zdravko Dolinšek, Marjana Kmet, Andrej Okreša, Irena Ferk in Rajko Ferk;
SRB: Gabrijela Parigros;
HR: Anto Bumbar Nikolić, Jozo Pišković, Dražen Pavlović, Edina in Dragan Šalić;
A: Pierre Putica;

PROGRAM LIKOVNE KOLONIJE

PRVI DAN, PETEK, 13. september 2013: ZBIRANJE IN OGLED MARIBORA
Nastanitev v hotelu Veter v Rušah do 13. ure. Kasneje sledi popoldanski ogled Maribora in Ruš. Večerja v restavraciji Ancora v Mariboru. Zvečer v Hotelu Veter v Rušah uradni spoznavni večer.

DRUGI DAN, SOBOTA, 14. september 2013: SLIKANJE
Slikarji bodo ves dan, med 10.00 in 17.00, slikali in ustvarjali na gradu Fala ob prisotnosti otrok iz Ruš in okolice, ki bodo prav tako slikali svoje slike v objemu graščine Fala.
Novinarji, ki bi želeli spremljati nastajanje likovnih del na slikarski koloniji, se javijo v soboto do 9.45 v hotelu Veter v Rušah.

TRETJI DAN, NEDELJA, 15. september 2013:
Dopoldan bodo slikarji zaključevali svoja likovna dela in pripravljali osrednjo razstavo.

URADNA RAZSTAVA KOLONIJE
Razstava nastalih likovnih del na koloniji, slikarjev in otrok, bo v nedeljo, 15. septembra 2013, ob 15. uri v Hotelu Veter, Mariborska cesta 31, 2342 Ruše.

Na otvoritvi razstave bodo nastopili: Nataša Trobentar Majcen – magistra solopetja, kitarist Nejc Cvirn in otroški pevski zbor iz ruške osnovne šole. Dogodek bo povezoval moderator Andrej Okreša.
kolonija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.