16:22, sob, 6. Jul

Na lažnih spletnih straneh s ponudbo izdelkov so uporabili ime znane Slovenke, podobnih primerov je še več





Na spletu se najde veliko spletnih prevar, med njimi so tudi spletne strani, ki oglašujejo razne izdelke in storitve, ob tem pa navajajo, da te izdelke in storitve priporočajo znane osebnosti.

Vse več domačih in tujih znanih osebnosti tako postane žrtev prevar. Ljudje, ki naletijo na take spletne strani, ki se jih oglašuje tudi na družbenih omrežjih, pa morajo biti zelo pazljivi. Sploh na družbenih omrežjih se pojavljajo lažne strani in lažni profili oseb, ki naj bi preko njih ponujale nagrade.

Slovenske novice poročajo, da se je med temi osebami znašla tudi komičarka Ana Maria Mitič. Sama je dejala, da jo ljudje sprašujejo, ali res deluje neka metoda, ki jo oglašuje. In jim odgovarja, da ne oglašuje ničesar in da gre za prevaro. Prosi še, da naj ne kupujejo ničesar preko takih spletnih in facebook strani. Ob tem se je še pošalila, da je njej sami pri hujšanju pomagalo le 10 tisoč narejenih korakov na dan, pomanjkanje spanja in dojenček, ki je bil “osebni trener”.

Opozorilo Ane Marie Mitič. Vir Facebook

Med znanimi Slovenci in Slovenkami, katerih lažne strani se lahko v zadnjem času zasledi, so tudi Goran Hrvačin, Ana Žontar Kristanc, Denis Avdič, Tilen Artač, Marko Potrč, Rebeka Dremelj in drugi.

O tveganih nakupih preko spleta, kjer je lažna ponudba vse od shujčevalnih tablet do traktorjev, so pisali tudi na portalu Varni na internetu, ki opozarjajo na lažne strani in nagrade.

Naslovna fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.