10:17, ned, 28. Jul

Andrej Šter danes ne pričakuje nobenih novic iz Iraka o usodi aretiranega slovenskega novinarja Mateja Kavčiča





Andrej Šter, vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu, pravi, da je danes v Iraku dela prost dan, zato ne pričakuje novic o aretiranem novinarju Mateju Kavčiču.

Naj spomnimo, novinarja Radia Študent Mateja Kavčiča so 20. aprila aretirali v Iraku skupaj z njegovo novinarsko kolegico Marlene Foerster.

Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je za Slovenske novice povedal, da je danes v Iraku dela prost dan. Zaradi tega ne more pričakovati novih novic o Kavčiču, niti da bi se danes karkoli premaknilo naprej. Dejal je še, da od iraške strtani niso prejeli novic, ki bi govorile o razlogih za pridržanje.

Kavčič je šel v Irak kot samostojni novinar. Pripravljal je reportažo o tam živečih jazidih. Še vedno ni znano, čemu niso iraške oblasti upoštevale, da ima Kavčič ob sebi veljavno mednarodno novinarsko izkaznico. Prav tako vse do danes ni znano, zakaj so njega in njegovo nemšško kolegico aretirali. Šter je dejal še: da se je aretacija zgodila na eni od kontrolnih točk, ki jih sicer nadzoruje iraška varnostna služba. Prav tako pa tudi, da so v kontaktu z iraškim ministrstvom za zunanje zadeve in ambasado, ki ima sedež na Dunaju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.