10:26, pon, 29. Jul

Med vožnjo po ljubljanski obvoznici mu je odgriznil del kazalca





Večer poroča, da je minilo več kot 9 let od tedaj, ko je Saša Sili ostal brez koščka levega kazalca. Do tega je prišlo po tem, ko sta se z nekdanjim sodelavcem vozila po ljubljanski obvoznici in se sprla zaradi 50 evrov. Te naj bi založil za Bojana Zelnika. Dejal je, da je Zelnik znorel in začel tolči po šipi in armaturni plošči. Ko mu je rekel, da se umiri, ga je ugriznil v prst.

“Skušal sem ga izvleči iz njegovih ust, pa nisem mogel,” je dodal. Tožilstvo Zelniku v ponovljenem sojenju znova očita povzročitev hude telesne poškodbe, zapišejo na Večeru. Kombi je nato ustavil na odstavnem pasu. Sili je videl, da mu manjka del prsta in da iz njega lije kri. Zelnik naj bi nato izpljunil del prsta in pri tem skoraj bruhal. Nato se je Sili peš odpravil do bencinske črpalke, kjer so poklicali reševalce.

Zelnik pa je povedal svojo plat zgodbe. Dejal je, da naj bi ga Saša tolkel po glavi in da ga je med drugim boksnil v rebra in obraz. Zanikal je, da mu je odgriznil prst.

Na prvem sojenju je bil sicer, kot poroča Večer, Zelnik oproščen krivde. “Tožilstvo se je na odločitev pritožilo, ljubljansko višje sodišče pa je sodbo razveljavilo. Novemu sodniku Bernardu Tajnšku je dalo nalogo, naj se posveti iskanju odgovora na vprašanje, ali bi lahko obtoženi ob interakciji med njim in oškodovancem vsak hip zapeljal na rob in ustavil kombi, opisani dogodek pa se sploh ne bi zgodil. To je sicer storil, a šele po domnevno izvršenem kaznivem dejanju,” zapišejo na Večeru.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.