17:13, sob, 6. Jul

Nagrada “Najbolj varno mesto” za leto 2021 Mestni občini Ptuj





Neodvisna komisija je Mestno občino Ptuj izbrala za prestižno nagrado »Slovenian Grand Security Award 2022« v kategoriji »Najbolj varno mesto« za leto 2021 in sicer v kategoriji mestnih občin. Neodvisna komisija izbira tiste najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev.

“Slovenska velika nagrada varnosti” oziroma “Slovenian Grand Security Award” je prestižna nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Nagrado podeljuje Institut za korporativne varnostne študije, ICS-Ljubljana, v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Nagrada je bila podeljena na svečanosti v okviru mednarodne konference “Dnevi korporativne varnosti 2022”. Tokrat je vodilna tema mednarodne konference opredeljena kot »Risk Management in Comprehensive Security Environment«.

Županja je ob prejemu nagrade dejala: “Epidemija, ki smo ji bili do nedavnega priča, je povsem spremenila tok naših življenj, ga za nekaj časa tudi zaustavila in nas postavila pred številne izzive. Da smo uspešno premostili vse prepreke, povezane z epidemijo, so zaslužni mnogi, ki so v teh zahtevnih okoliščinah opravljali požrtvovalno delo. Varnosti občanov posvečamo veliko pozornosti, ne le zato, ker je to ena temeljnih nalog lokalne skupnosti, temveč zato, ker je naš cilj, da občanke in občani živijo v varni občini. Za to so zaslužni vsi deležniki – naši člani Varnostnega sosveta MO Ptuj in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ptuj skupaj s policisti, redarji. Zato zahvala vsem, saj lahko le s povezovalnim delom vseh pripevamo k večji varnosti in k ustvarjanju varnega okolja za naše občanke in občane.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.