05:31, čet, 4. Jul

FOTO: Novi prostori za mariborske ustvarjalce, razpis že objavljen





Po dolgoletnem manku na področju zagotavljanja umetniških ateljejev na pobudo župana MO Maribor odpira vrata 13 novih prostorov, ki bodo na voljo ustvarjalcem.

Prostori so locirani na Partizanski cesti 12, v drugem nadstropju, in zajemajo površino več kot 420 m2. Kandidaturo zanje omogoča prijava na Javni razpis za oddajo umetniških ateljejev in ateljejev za mlade umetnike v brezplačno uporabo za umetniške dejavnosti, ki je z današnjim dnem objavljen na spletni strani občine.

Razpis bo odprt do 4. julija 2022, nanj pa se lahko prijavijo ustvarjalci, dejavni na področjih vizualnih, intermedijskih in avdio-vizualnih umetnosti ter oblikovanja, s stalnim ali začasnim bivališčem v MO Maribor, ki so vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi pri Ministrstvu RS za kulturo s poklicem slikar, kipar, ilustrator, avtor stripov, fotograf, grafik, intermedijski umetnik, oblikovalec, videast, filmski animator, montažer, scenograf ali kostumograf.

Za prostore bo mogoče kandidirati v dveh sklopih: v prvem, ki je namenjen uveljavljenim ustvarjalcem, je na voljo 7 prostorov, ki se bodo oddali za obdobje 3 let, v drugem, namenjenim mladim umetnikom, pa 6 prostorov, ki bodo uspešnim prijaviteljem na razpolago za 1 leto. Veselimo se medgeneracijskega umetniškega povezovanja in prepletanja klasičnih in sodobnih umetniških zvrsti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.