18:27, pon, 29. Jul

Policisti so ponoči imeli delo s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo





Policisti malo pred polnočjo, potem pa še ob pol treh zjutraj obravnavali skupini tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Policisti PP Podlehnik so malo pred polnočjo na območju Zgornjega Gruškovja v bližini državne meje z uporabo tehničnih sredstev opazili večjo skupino oseb, za katere se je ob prijetju izkazalo, da gre za tujce, in sicer 6 državljanov Indije, 8 državljanov Bangladeša, 4 državljane Afganistana in 3 državljane Pakistana. Tujci so pred tem na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo iz Republike Hrvaške. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zaradi česar bodo med dnevom nastanjeni v
azilni dom. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika.

Policisti PP Gorišnica so danes zjutraj ob 2.36 v bližini državne meje z Republiko Hrvaško po nedovoljenem prehodu državne meje danes zjutraj prijeli tri tujce, državljane Kameruna. Tik pred 5. uro so na istem območju prijeli še tri tujce, dva državljana Konga in enega državljana Kameruna. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.