20:21, pon, 29. Jul

Policisti v poostrenem nadzoru ugotovili številne kršitve voznikov enoslednih motornih vozil in e-skirojev





Mariborski policisti so minulo nedeljo, 5. junija, od 13. do 20. ure, v sklopu poostrenih aktivnosti za zagotavljanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil, ki se izvaja od 1. junija, in bodo trajale vse do 12. junija, izvedli poostren nadzor. Ta je bil namenjen voznikom enoslednih motornih vozil in voznikom lahkih motornih vozil (e-skirojev). 

Ugotovili 35 kršitev, dva voznika vozila pod vplivom alkohola

Policisti so med kontrolo 128 voznikov enoslednih motornih vozil (motornih koles in mopedov) ugotovili 35 kršitev. Dva voznika enoslednih motornih vozil sta vozila pod vplivom alkohola (do 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku), v postopku so imeli tudi voznico mopeda brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kontroliranih je bilo tudi 10 voznikov lahkih motornih vozil (e-skirojev) in ugotovljenih 8 kršitev cestno prometnih predpisov.

“Policisti ob tem opozarjamo, da je zaradi ugodnih vremenskih razmer na cestah vse več voznikov motornih koles in mopedov ter v mestnih središčih tudi voznikov e-skirojev. Za vse velja nasvet, da naj vozijo strpno, previdno in naj spoštujejo cestno-prometne predpise, posebej pozorni pa naj bodo tudi na druge udeležence v cestnem prometu,” so sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.