11:21, sob, 6. Jul

Nas čaka drastična podražitev gondole?





Na eni izmed točk prihodnje redne seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor je bila predvidena razprava o ceniku prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje. A točko so umaknili iz obravnave.

Iz 6 na kar 13 evrov za povratno vožnjo

Danes je potrebno za eno vožnjo odšteti 4 evre, za povratno vožnjo pa 6 evrov. Otroci od 6 do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo plačati 2 evra za eno vožnjo, za povratno pa 3 evre. Če bi predlog sprejeli, bi se cena drastično zvišala. Za enosmerno vozovnico bi morali odrasli plačati 9 evrov, za povratno vozovnico pa 13 evrov.

Gradivo za naslednjo sejo mestnega sveta MO Maribor je vsebovalo tudi točko: “Sprememba cenika prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico (gondolo) na Mariborsko Pohorje.” A kot kaže si je župan MO Maribor Saša Arsenovič, manj kot teden dni pred sejo premislil, saj so svetniki dobili obvestilo: “Obveščamo vas, da je s spleta umaknjen predlog gradiva GMS – 694 Sprememba cenika prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico (gondolo) na Mariborsko Pohorje in Popravek gradiva Sprememba cenika prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico (gondolo) na Mariborsko Pohorje GMS – 694/1. Pripravljeno bo novo gradivo.”

Vse bo jasno na seja načrtovani za 16. junija

Kakšna bo vsebina novega gradiva ni jasno, prav tako ni jasno še bo točka o krožno kabinski žičnici na dnevnem redu v kakšni drugi obliki, ali je sploh ne bo. Bo pa verjetno to jasno kmalu, saj je 34. redna seja namreč načrtovana za 16. junija.

Za športni vikend plačali polno ceno gondole

Pretekli vikend se je v Mariboru odvil Športni vikend in obiskovalci so bili šokirani, saj so morali plačati polno ceno gondole. Minula leta temu ni bilo tako. Pred leti, v času županovanja Andreja Fištravca je bila gondola brezplačna, kasneje en evro, hkrati je vozil brezplačni avtobus. Od leta 2019 je avtobus še bil brezplačen, gondola pa 50 odstotkov znižana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.