01:14, ned, 7. Jul

V Rušah so obeležili Evropski teden mobilnosti





Ta teden so v Rušah obeležili Evropski teden mobilnosti, zato so s tem namenom potekale različne dejavnosti, tako so tudi v Cezamu priredili predstavo za otroke z naslovom “Zemlja dobi vročino”, ki se je nanašala na tematiko čistega okolja.
DSC_0194

Kasneje je sledila predstavitev prevoznih sredstev na električno energijo, ki so jo priredili za širšo javnost, ter obrazložili pomen uporabe čiste energije. Vozila je bilo moč tudi preizkusiti.

Na ogled so prišli otroci iz Osnovne šole Ruše ter iz Maribora, kateri so se tudi pripeljali z okolju prijaznim avtobusom, ki deluje na metan. Tako so otrokom želeli predstaviti, da lahko živijo na boljši način in da ohranjajo naravo. Osnovnošolci so bili zelo navdušeni nad predstavitvijo. Tako so jim predavatelji za lažje razumevanje opisali situacijo v obliki zgodbe.

 

Priredili so tudi nagradno igro z bogatimi nagradami. V sklopu predstavitve dejavnosti Slovenske zveze za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, so na željo obiskovalcev tudi merili vsebnost CO v izdihanem zraku in krvi.

 
Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator, ki bo premierno na sporedu v ponedeljek, 23. septembra 2013, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.