08:24, sob, 6. Jul

Arsenovič v občinskem časopisu prikazan kot junak. O incidentu z mladoletnikom pa: “Joj spet sem enega malega počohal”





Mariborčane je včeraj v nabiralnikih pričakala nova številka občinskega glasila, bolj kot ostala vsebina pa je bralce pritegnil strip na koncu časopisa. V njem je župan prikazan kot junak, ki se župan med drugim v prostem času bori proti mladostniški objestnosti in skrbi za varnost v peš coni

Pred dvema letoma je začelo izhajati občinsko glasilo. Gre za nekaj stranski časopis, ki nekajkrat na leto priroma v nabiralnike vseh Mariborčanov, z imenom Časopis za prijazen Maribor.

V četrtek, 23. junija pa je izšla deveta številka, na zadnji strani katere pogled pritegne strip “Skoraj predober”. V stripu je v šestih sličicah prikazanih več različnih situacij. Sicer pa prikazuje žensko, ki občuduje dosežke mariborskega župana, med drugim omeni prenovo Glavnega trga, ureditev Vojašniškega trga, izgradnjo nove knjižnice in izposojo koles. Glavna junakinja dosežke v stripu pokomentira: ” … In še morje drugih projektof, pa še v prostem cajtu je aktiven.”

Joj spet sem enega malega počohal

Tako lahko v nadaljevanju stripa vidimo podobo župana Arsenoviča, ki za mimoidočo mamico z vozičkom, vozniku mopeda prepreči nadaljnjo vožnjo. Najbolj pa v stripu izstopa sličica z opisom, da se župan bori “proti mladostniški objestnosti”.

Podoba se nanaša na Arsenovičev incident, ko se je aprila znesel nad otrokom, zaradi rabljenih tenis žogic. Mladoletnika naj bi tudi fizično napadel, zaradi česar je policija malo po incidentu tudi vložila kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, zoper župana. V stripu pa je prikazan kot junak, saj pove: “Bom zrihtal … Joj spet sem enega malega počohal …” Ženska v stripu na koncu zaključi: “Za superjunaka še ni, za župana pa je že skoraj predober …”

Na družbenih omrežjih se vrstijo zapisi zgroženih odzivov

“Kaj si naj mislim o tej objavi v mariborskem brezplačniku, v katerem naj bi bilo uredništvo neodvisno od župana? Ali je takšen hvalospev županu v zadnji številki pred volitvami (ki je dodatno podkrepljen s stripom) primeren za celo stran časopisa, ki je financiran iz proračuna? Na to vprašanje si bo treba odgovoriti v prihajajočih mesecih, saj odgovora ne moremo pričakovati od znanstvene stroke. V znanosti namreč ni vse jasno. V svetem pismu pa. Vsaj po naslovu članka v istem brezplačniku. Pa prijetno poletje,” je zapisal mestni svetnik Igor Jurišič.

Drugi mestni svetnik, Miha Recek pa je zapisal: “Lahko se braniš, samo obranit se pa ne moreš Arsenovič, kljub temu, da zato porabljaš NAS denar iz proračuna. S tem si si zabil zadnji žrebelj v krsto…”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.