22:22, tor, 23. Jul

Mateja Hojnik: “Medtem ko se ve sekirate, kako bo vaša ritka izgledala v kopalkah, bi lahko doživele toliko lepega”





Mariborčanka Mateja Hojnik je samozavestno dekle, ki se ji je v zadnjih dveh letih, življenje precej obrnilo na glavo. V pozitivnem smislu. In tudi sama je tista, zaradi katere dekleta samozavestnejše stopajo v nov dan. Pa tudi v urejen dom.

V kratkem času si na družbenih omrežjih postala precej prepoznavna. 30.000 sledilcev. Si kdaj mislila, da bo tako?

Ma kje. Nikoli v življenju si ne bi mislila, da bi kdaj komu moje življenje (povprečne slovenske ženske) in moje ustvarjanje bilo zanimivo. Pred tem, če lahko rečem uspehom, sem bila precej izgubljena in zasidrana v svoj vsakdan in nisem imela pojma, kam me bo življenje pripeljalo.

Kaj te je spodbudilo k temu, da ustvariš Ljubki dom?

Pobuda je bila, ko smo se preselili v prazno stanovanje in sem zagrabila priložnost, da uresničim svoje sanje glede opremljanja, dekoriranja. Vse skupaj sem malo po malo začela objavljati v moji FB skupini, ki sem jo ravno zaradi te ljubezni do dekorja ustanovila. In ljudem je bilo to zelo zanimivo. Kmalu za tem so me spodbudili, da ustvarim lastno FB in IG stran, kjer bodo vse moje ideje na kupu in tako je vse skupaj dobilo ime Ljubki dom. Danes pa se je vse skupaj razvilo še v malenkost več. Ljudje me spremljajo zaradi mene in to je nekaj neverjetnega.

Bi lahko rekla, da se je v tem času, odkar svoje ideje deliš s sledilci, tvoje življenje spremenilo?

Ja, pa še kako. Prej sem bolj ali manj “siva miška”, sramežljiva, sicer vedno dobrovoljna in vesela, ampak, sanjalo se mi ni, da bo skupaj s prepoznavnostjo prišlo toliko lepih priložnosti, da bom spoznala toliko krasnih ljudi, videla toliko lepega in predvsem dobila toliko lepih besed” neznancev”. Da me bodo na cesti ustavljali ” neznani” ljudje, me objemali. Skratka ja obožujem svoje življenje in ne bi spremenila popolnoma nič. Kar si najbolj želim, je le to, da traja.

Poleg idej, kako opremiti dom, prenoviti pohištvo, pa nemalokrat pokažeš tudi, da si v svojem telesu zelo samozavestna.
Pa si bila vedno takšna?

Vedno! Od nekdaj sem se požvižgala na mnenja ljudi, ki mi v življenju ne pomenijo popolnoma nič! Posmehovanja sem vračala s posmehovanjem, grde besede, ki sem jih bila še posebej deležna v otroštvu, sem preslišala ali pa jih obrnila na hec. Nikoli se nisem sekirala zaradi svojih kilogramov, obliko telesa ali karkoli kar so videli drugi. Tega jaz nisem! Jaz sem pač živela, se počutila lepo in absolutno nihče me ni uspel prepričati v nasprotno! Sem kar trd oreh.

Ženskam tako daješ pogum, da se tudi tiste, ki imajo nekaj kilogramov več, lahko oblečejo lepo in kaj je najbolj pomembno, v njih dobro počutijo. Kakšni so odzivi?

Odzivi so ogromni in ne znam opisati, kako me to osreči. To, da premaknem nekaj v glavah ljudi, žensk, punc. Ko dobim krasne odzive, ko vidim ta “ogenj” v ženskah, ki si po 10 letih ali več ” upajo” obleči v oblekice, kratke hlače. In ko mi napišejo, da so po več letih upale v kopalke in se počutile odlično. Z vsako od mojih “ženskic” diham in se veselim.

Kaj bi sporočila ženskam, ki se v svoji koži ne počutijo dobro?

Da je to največja zamuda časa, to so zamujeni trenutki, ki vam jih nihče ne bo povrnil. Medtem ko se ve sekirate, kako bo vaša ritka izgledala v kopalkah, bi lahko doživele toliko lepega. Imate v bistvu samo dve možnosti, ali se sprejmete točno takšne, kot ste, ali pa dvignete ritke in nekaj spremenite.

Glavno je, da ste v sebi srečne! Da se zjutraj pogledate v ogledalo in si rečete: “madonca, kdo je ta lepa, srečna bejba” To sem jaz! Ja, to si ti. In če kdo misli drugače, koga briga? To ni mnenje, za katerega ste prosile.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.