06:40, ned, 28. Jul

Dečka želijo odklopiti z aparatov, ki ga ohranjajo pri življenju, dečkova mama v boj, saj tega ne želi





Portal 24ur.com poroča, da 12-letnega britanskega dečka vse od aprila zdravijo v bolnišnici v Londonu. Morali bi ga odklopiti z aparatov, ki ga ohranjajo pri življenju.

“Zdravniki namreč trdijo, da bi bilo smiselno njegovo življenjsko podporo končati, saj naj bi bil otrok možgansko mrtev. S tem se ne strinja njegova družina, ki se je po več izgubljenih bitkah na britanskih sodiščih zdaj obrnila še na Evropsko sodišče za človekove pravice,” poroča portal 24ur.com.

Prekinitev zdravljenja je zdaj preložena do odločitve ESČP, poroča The Independent. Dečkova mama je dejala, da ne bodo obupali. Kontaktirali so jo zdravniki iz Japonske in Turčije. Trdijo, da bi dečku lahko pomagali. Želeli so ga premestiti tudi v hospic, a so njihovo prošnjo zavrnili, še zapišejo na 24ur.com.

Družina se je odločila vztrajati, saj njegovo srce še vedno bije

Vrhovno sodišče pa je, kot poroča 24ur, pritožbo staršev zavrnilo. V obrazložitvi so zapisali, da sočustvujejo s starši, a ni možnosti za okrevanje. Dodali so, da bo v naslednjih tednih najverjetneje umrl zaradi odpovedi organov.

Deček je sicer 7. aprila letos utrpel hude poškodbe možganov, mati ga je odkrila nezavestnega, nad njim pa je visela obveza. Kot zapišejo na portalu 24ur.com, bi lahko do nesreče prišlo med sodelovanjem v spletnem izzivu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.