15:25, pet, 5. Jul

Maruša Mišmaš Zrimšek in Martina Ratej danes v finalu EP





Slovenski rekorderki Maruša Mišmaš Zrimšek in Martina Ratej bosta danes nastopili v finalu evropskega prvenstva v atletiki, ki se bo v nedeljo končalo v Münchnu. Mišmaš Zrimškova bo na 3000 m zapreke tekmovala ob 22.13, Martina Ratej pa bo v metu kopja začela ob 20.25.

Svoje nastope na EP bo v kvalifikacijah odprla tudi Joni Tomičič Prezelj, tekla bo v drugi od treh skupin na 100 m z ovirami ob 20.51.

“Pred EP mi je koronavirus pobral veliko moči in se je danes to poznalo. V finalu bom, ko bo prišla na tribune tudi moja družina, prikazala še kaj več kot danes,” je povedala Maruša Mišmaš Zrimšek, šesta lani na OI v Tokiu in 14. v finalu na letošnjem SP.

Cilj je bil finale

Štiridesetletna Ratejeva, najstarejša v 22-članski slovenski zasedbi, se je s sedmim mestom v kvalifikacijah vrnila na prvo veliko tekmovanje po SP v Dohi 2019 (10.), leto prej je bila v Berlinu na EP četrta. “Glede na prejšnje sezone tu nisem dosegla dobre daljave. A sem se uvrstila v finale, kar je bil moj cilj pred sezono. V finalu si želim, da bi presegla 60 m,” je napovedala Ratejeva.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.