23:35, pet, 5. Jul

Grozljivka v mariborski plesni šoli: “Tebe bom psihično zjebal, tebe pa pretepel. Ker lahko, ker sem Bog.”





V Mariboru so se nad plesnega selektorja in sodnika pri Plesni zvezi Slovenije zgrnile obtožbe o spolnem nadlegovanju.

O dogajanju v eni od plesnih šol se je razpisala mama ene od plesalk in ob tem zapisala, da je treba zaščititi vse naslednje potencialne žrtve. Selektor naj bi spolno nadlegoval eno od plesalk, njenega fanta pa naj bi pretepel. “Deklice, ki so spregovorila o psihičnem in spolnem nadlegovanju, bodo vložile prijavo,” je še zapisala.

“Eci peci pec. Tebe bom psihično zjebal, tebe pa pretepel. Ker lahko, ker sem Bog,” je zapisala Taja Holc na začetku in dodala: “Tako nekako bi lahko poenostavljeno napisali dogajanje v eni izmed plesnih šol v Mariboru.
Zakon o varovanju osebnih podatkih mi ne dovoljuje omenjati imen. Naj bo plesna šola PŠ, naj bo selektor ( kot se sam imenuje ) S, naj bosta glavna akterja punca P in fant F.”

“Torej S ima svoje lastno pravilo, ki uradno ni zabeleženo v disciplinskem pravilniku Plesne zveze Slovenije. To izmišljeno pravilo pravi, da se plesalci med sabo ne smejo poparčkat. Morda bi kdo od plesalcev to pravilo celo upošteval, če bi jim bil on dober vzgled,” je avtorica nadaljevala in opisala problem, ki naj bi nastal takrat, ko naj bi se selektor S zagledal v eno od deklet, v punco P, ta pa je že bila v skrivni zvezi s fantom F:
“Punca P je bila skrivoma poparčkana s fantom F že nekaj mesecev in ga je zavrnila. Njegov plan osvojitve skoraj 20 let mlajše deklice se je sesul. In zato se je odločil, da bo sesul njo in F.”

“Njej je na sestanku povedal, da se mu gabi. Da je mislil, da je bolj inteligentna. Da bo poskrbel, da nikoli v življenju ne bo več plesala v nobeni plesni šoli. Napovedal ji je prihodnost: v času, ko bo njena ekipa plesala na dveh prihajajočih svetovnih prvenstvih, se bo ona jokala doma zaprta ob gledanju njihovih slik na družbenih omrežjih,” je zapisala Taja Holc in dodala, da gre za “besede, ob katerih se ti obrača želodec, bodo za vedno zapisane v srcu punce P.” Selektor naj bi punco P brez vsake pravne podlage nato izločil iz skupine plesalcev in z njo prekinil sodelovanje kot kandidatke za plesno učiteljico.

Lotil pa naj bi se tudi njenega fanta F in mu čez nekaj dni dejal, “kako je vse zajebal, ‘ker je opletal s tičem’.” Nato je še zapisala: “Ker je S “slučajno” vodil sprehod na sestanku na območje brez prič ob Dravi, ga je pretepel in nemočnemu na tleh grozil z nožem na vratu. Nekoč trener, zdaj kao selektor devetnajst let starega fanta. Z grožnjami, da mu bo ” tace polamal”.Tudi če bi F imel kakšne pretepaške sposobnosti, se ne bi mogel branit, saj je S pripeljal zraven svojega prijatelja. Fant F je zaradi fizičnega napada odšel na urgenco in napad prijavil na policijsko postajo.”

Taja Holc je zapisala še, da sta se punca P in fant F nato sestala s svojimi soplesalci in jih obvestila, da nista več v ekipi. In potem “so se dobili otroci na pijači. Otroci pišem zato, ker jih je več kot pol mladoletnih. Izrazili so jima podporo in jima stojijo ob strani. Mesec in pol ne trenirajo, ćeprav se bliža prvo svetovno prvenstvo na Poljskem, torej se ga ne bodo udeležili. V okrnjeni zasedbi zaradi dopustov so potekali sestanki tudi med starši. Tam se je izvedelo, kaj je selektor vse učil otroke. Recimo to, da naloga ženske je samo ta, da je lepa in ko pride moški utrujen domov, ” mu ga mora potegnit”. Nadaljno naštevanje sploh ni potrebno …”

Avtorica še piše, da se je trenerka plesalcev in plesalk zavila v molk. Selekto S pa da naj bi na sestanku vse obtožbe zanikal in da naj bi uničil sanje dvajsetih otrok. “Konec zgodbe bo najbrž znan čez leta, ko možje v modrem in sodni mlini zalavfajo na polno. Medtem se otroci zaradi strahu pred selektorjem (in njegovima dvema pomočnikoma oz prijatelja) bolj kot ne skrivajo doma. Starši so odločeni, da selektor in sodnik pri plesni zvezi Slo nikakor ne bo nadaljeval svojega dela, da se zaščitijo vse naslednje potencialne žrtve. Deklice, ki so spregovorile o psihičnem in spolnem nadlegovanju, bodo vložile prijavo,” je še zapisala.

“Za to objavo stojim skupaj s starši in otroci, na morebitna vprašanja ne morem odgovarjat. Čuvajte svoje otroke, nikoli ne vidimo v notranjost ljudi, ki jim jih zaupamo,” je zaključila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.