15:18, pet, 5. Jul

Ekipa Odbojkarskega kluba Merkur Maribor zelo posodobljena





Za novega predsednika UO OK Merkur Maribor je bil izvoljen Miha Kravanja, direktor in član poslovodstva podjetja MERKUR trgovina, ki je generalni pokrovitelj kluba. V zadnjem času pa so ekipo zelo posodobili z novinci.

Kravanja je ob imenovanju povedal: “Vodenje kluba mi bo v posebno čast, sem velik podpornik športa in verjamem, da bom s svojimi izkušnjami ter predanostjo športu klubu maksimalno pripomogel. Želim si, da klub deluje v sožitju z vsemi deležniki v okolju in krepi pozitivne športne vrline. Klubu želim čim več zmag in odlično sodelovanje.”

V ekipi so sicer zdaj ostali Žiga Donik, Sani Adžović Janž, Janez Kržič in Rok Bračko, prišlo je deset novincev: Jaka Jevšnik, Žiga Kumer, Gregor Pernuš, Miha Fink, Filip Leva ter dva tujca, in sicer Kanadčan Connor McConnnell, ki je minulo sezono preživel v Murski Soboti, in Američan Austin Matautia (ta je že zapustili Maribor zaradi zdravstvenih težav), ekipi so se pridružili mladinci Nejc Najdič, Timotej Vodušek, Jaka Iršič, Kevin Novoselnik in Maj Toplišek.

V klubu ostaja tudi trener Sebastijan Škorc in njegovi tesni sodelavci; pomočnik trenerja Alen Kranjc, statistik Tomo Dukarić, fizioterapevt Matic Fras, trener za telesno pripravo Jure Muršec, organizacijski direktor Matjaž Kramberger ter izvršni direktor kluba Matjaž Strdin, brez katerega si takšnega vzpona moške odbojke v Mariboru v zadnjih letih ni mogoče zamisliti.

Trener zadovoljen z novinci

Z novo ekipo je zadovoljen tudi trener Sebastijan Škorc. “Treningi potekajo v zelo dobrem vzdušju, fantje kljub svoji mladosti zelo zavzeto trenirajo dvakrat dnevno,” je povedal in dodal, da ekipa v dvorani zasleduje skupni cilj. “Vsak dan dajemo svoj maksimum, prikazujemo dobro igro in posledično verjamemo v uspeh in zmage. V klubu so tudi štirje mladinski reprezentanti (Fink, Najdič, Bračko in Kržič), ki se bodo septembra udeležili Evropskega prvenstva U-20 v Italiji. V naslednjih dneh čakajo ekipo pripravljalne tekme in 34. Skerbinjekov memorial, kjer so povabljene ekipe ACH Volley, Calcit Volley in Biogas Volley Näfels. V tudi v tej sezoni ima klub visoke cilje, to je uvrstitve na zaključne turnirje, v CEV Challange tekmovanju, pa se uvrstiti
čim dlje.”

Novi kapetan ekipe je Žiga Donik

Novi kapetan ekipe je postal Žiga Donik, ki že nestrpno pričakuje tekme v novi sezoni, kjer bo ekipa poleg domačega prvenstva igrala še v srednjeevropski ligi MEVZA in v CEV Challenge Cup-u. “V začetku avgusta smo začeli priprave na novo sezono, kjer smo prišli na začetek priprav polni energije, pripravljeni pokazati, da bo tudi nova, mlada ekipa nizala dobre rezultate, obenem pa se že veselimo prihajajoče sezone, v kateri upamo, da bomo lahko naše zmage proslavili z domačimi navijači. Novi igralci so se v ekipo že vključili, postopoma se navajajo na treninge in okolico v katero so prišli in verjamem, da se bo dobro vzdušje v ekipi kazalo tudi na tekmah, katere že vsi nestrpno pričakujemo. Naša želja, da se uvrstimo med štiri najboljše ekipe v državnem prvenstvu in slovenskem pokalu ter srednjeevropski ligi MEVZA.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.