18:42, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: Rogoška noč je letos trajala dva dneva, nedeljsko popoldne je bilo posvečeno zabavi za otroke





Po dveh letih premora so v Krajevni skupnosti Rogoza v občini Hoče-Slivnica pripravili spet Rogoško noč. Gre za niz prireditev, ki trajajo pravzaprav dva dneva. V nedeljo smo jih obiskali na prireditvi za otroke, kjer so otroci uživali na igralih, prisluhnili pravljici in še marsičemu.

Predsednik KS Rogoza Uroš Blažič je izpostavil, da so letošnjo izvedbo Rogoške noči pripravili kar v dveh dnevih. V soboto so kuhali rogoški lonec, saj so imeli tekmovanje osmih ekip, ki so pripravljale jed. Imeli so tudi animacijo za otroke, ki so med drugim iskali tudi zaklad. Tako kot v nedeljo so imeli napihljivo deželo tudi v soboto. Zvečer pa še koncert. Poudaril je, da je vesel, da se ljudje udeležujejo prireditev. V nedeljo pa so popoldan pripravili za otroke zabavo z napihljivimi igrali, predstavo, pripovedovanjem pravljic. Zvečer pa je sledil še dobrodelni stand-up.

Celotna Rogoška noč je bila dobrodelne narave, saj so celotni izkupiček namenili za posaditev dreves na Krasu, kjer je pred časom divjal izredno hud požar. Zbirajo namreč sredstvaza obnovo Krasa, za nakup dreves in pozivajo še druge, da bi to naredili.

Da se je nekoč začelo z nočjo, zdaj pa je Rogoška noč že dvodnevni dogodek z več prireditvami, je povzel tudi župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.