06:43, tor, 30. Apr

V Občini Ruše za glas sprejeli rebalans proračuna





V Občini Ruše se danes odvija zadnja redna seja v tem mandatu. V obravnavi je bil tudi odlok o spremembi odloka o proračunu Občine Ruše za letošnje leto. Svetniki so ga, sicer le s šestimi glasovi za, podprli.

Urška Repolusk, županja Ruš, je povedala, da je rebalans potreben zaradi spremembe cen energentov, zdravstvene postaje Ruše, katere dozidave in sanacije svetniki zaradi previsokih cen na eni izmed zadnjih sej niso sprejeli ter zaradi energetskih sanacij objektov.

Investicije se prenašajo iz mandata v mandat”

Bojana Muršič, SD, je uvodoma dejala, da rebalansa ne bo podprla, saj ga niso podprla tri matična delovna telesa. “Investicije se prenašajo iz mandata v mandat,” je poudarila in dodala, da so že pri sprejemanju proračuna opozorili, da bo realizacija precej klavrna: “Po moji presoji ta rebalans ni potreben.” Rebalans je zavrnila tudi Barbara Jert, ZA – Združena akcija, saj obljube niso bile realizirane.

Mihael Krajnčevič, Neodvisna lista #Skupaj je dejal: “Od zgodovinskega proračuna ni ostalo kaj dosti, zato bom glasoval proti.”

Drago Bolčina, LEVICA, ki se je na glasovanju vzdržal, je dejal: “Res je, da je potreben sprejem, a vse ni tako, kot bi moralo biti. Užaloščen ugotavljam, da bodo obljube na delu Ruš ostale neuresničene.” Dodal je, da je zelo nezadovoljen.

Županjo znova opozarjali, naj se drži poslovnika

Muršičeva je županjo opozorila, da velja poslovnik in da ne more pojasnjevati in dajati dodatnih pojasnil na obrazložitev glasov. Z njenimi besedami so se strinjali tudi nekateri drugi svetniki. Namesto opravičila pa je le odvrnila: “Potem pa se tudi vi držite, imate le dve minuti.”

Predlog rebalansa je bil nenazadnje vendarle sprejet, sprejelo ga je šest svetnikov, pet je glasovalo proti, drugi so se vzdržali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.