15:22, pet, 5. Jul

Civilna iniciativa z 1545 podpisi k notarju, notarski zapisnik pa predali vodstvu Občine Ruše





Civilna iniciativa oziroma Gregor Vrečko in Jasmina Vrečko Rupnik, sta včeraj vse podpise proti prodaji parkirišča, predali notarju, našteli so jih 1545.

V sporočilu sta zapisala: “Danes smo se oglasili pri notarju in uradno prešteli vse podpise pod Peticijo za naše malo parkirišče pri lekarni in pošti. Uradno smo prešteli 1545 podpisov (nekaj smo jih našli še zjutraj v poštnem nabiralniku.”

Dodata še, da so popoldan notarski zapisnik predali direktorici Občinske uprave Občine Ruše Katji Markač Hrovatin: “Ob predaji smo v imenu vseh podpisnikov Peticije izrazili iskreno upanje, da bodo v Občinski upravi Občine Ruše še enkrat premislili glede smotrnosti prodaje našega malega parkirišča ob lekarni in pošti.”

Podpisov zbranih več kot 1500, zemljišče pa še vedno na dražbi

Veliko občanov tako upa, da bo tokrat Urška Repolusk le prisluhnila njihovim pomislekom, hkrati pa jo pozivajo, da pove, kako bo kljub morebitni prodaja še zagotavljala brezplačna parkirna mesta. Sprašujejo se, s čim to zagotavlja, saj v prodajnih pogojih to ni obveza bodočega lastnika.

Odzivajo se tudi Rušani, ki želijo županj Urški Repolusk, sporočiti, da prodaja parkirišča je po njihovem mnenju zgrešena, ter da si želijo da posluša glas ljudstva, ker jih je večina proti prodaji. Županja Urška Repolusk sicer na nedavni novinarski konferenci ni odgovorila koliko podpisov Rušanov bi jo prepričalo, da prekliče javno dražbo. Povedala je le, da o preklicu le-te nikakor ne razmišlja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.