15:19, pet, 5. Jul

Flis in Divjak Mirnikova zmagovalca soočenja na BK TV (uredniški pogled)





Včerajšnje soočenje mariborskih kandidatov za župana na BK TV je marsikateremu Mariborčanu podalo kar nekaj odgovorov. Verjetno je Mariborčane najbolj zanimalo, ali ima Vojko Flis, kandidat Gibanja Svoboda, politični potencial ali ne. Odgovor je jasen, in sicer da ga ima. V odgovorih je bil jasen in kompetenten, med samim soočanjem pa se ni zapletal v nepotrebne konflikte.

Zmagovalka soočenja je bila Lidija Divjak Mirnik

Ne samo, da je Lidija Divjak Mirnik zmagala na anketi, v kateri je preko QR kode glasovalo 1747 ljudi, ampak je prvič pokazala, da zna poslušati in udari le, ko je to potrebno. Jasno je, da je v svojo kampanjo pripeljala nove svetovalce, ki so njeni retoriki nenasitnega nerganja in vztrajnega povzdigovanja glasu naredili konec.

Franc Kangler ležerno in sproščujoče

Po anketi komajda četrti po prikazanem pa bi si tretje mesto zaslužil Franc Kangler. Pozna se mu, da materijo pozna, saj je bil šest let župan, po drugi strani pa je znal direktno brez dlake na jeziku v prvi vrsti odgovarjati sedanjemu županu Saši Arsenoviču in SD-jevemu Boštjanu Klunu.

Miha Recek v stilu zadnjih štirih let

Miha Recek v samem soočenju ni odstopal od retorike zadnjih štirih let v mestnem svetu, Arsenoviču je brezkompromisno nasprotoval, njegov jasen cilj je bil prikazati Arsenoviča kot arogantnega, koruptivnega župana. Pri vsebini ni odstopal od povprečja.

Saša Arsenovič sam proti vsem

Saša Arsenovič kot aktualni župan včeraj ni imel lahke naloge. Dejansko ni bilo kandidata, ki mu ne bi očital slabega dela, le Boštjan Klun je bil tisti, ki se je na določene trenutke strinjal z  Arsenovičem.

Boštjan Klun negativno presenečenje soočenja

Med tem ko se je Boštjan Klun na anketi zavihtel kar na tretje mesto, pa v uredništvu ocenjujemo, da gledalci od Kluna praktično o vsebini niso izvedeli nič. Po nepotrebnem se je večkrat zapletel z voditeljico in na trenutke pozabil, da je županski kandidat, ne pa voditelj oddaje.

(uredniški pogled)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.