13:17, pet, 5. Jul

Katjina mama: “Spuščam te, si največji heroj. Zberi moč in odidi domov, v nebesa”





V oddaji Moja zgodba smo gostili Tatjano Jagodic, ki je odkrito spregovorila o pokojni hčerki. Katja je umrla zaradi zapletov po cepljenju.

Cepila se je, da bi si kupila svobodo

Mineva leto dni, odkar je Katja umrla. “Naša Katja je bila razigran otrok, živahna, najraje je delala slaščice, bila je dobra slaščičarka, tudi prostovoljna gasilka, vedno nasmejano in dobrosrčno dekle,” uvodoma pove mama. “Ona se je odločila za cepljenje, da si je nekako kupovala svobodo, da bo svobodna, da se bo lahko svobodno gibala. Sprejela sem njeno odločitev, o tem sva se pogovarjali. Čutila sem, da nekaj ne bo prav. Ona je rekla, da bo vse prav, da naj prejmem, da bo vse tako, kot mora biti.”

Naenkrat je dobila glavobol, tablete niso prejele. Povedala je, da takšnih bolečin še ni občutila, začela je tudi bruhati. “Začela se je tudi vizualno spreminjat, takrat smo vedeli, da je potrebna nujna pomoč,” pove. “Vse se je dogajalo s svetlobno hitrostjo, poskušali so jo rešiti. Naslednji dan so ji odstranjevali kosti lobanje in takrat sem vedela, čutila, da je najboljše, da se zgodi to, kar se je zgodilo, ker ona ne bi bila več to kar je bila.” Takoj je sumila, da je krivo cepljenje.

“Najbolj važno mi je bilo, kaj je zanjo najboljše”

“Če bi ostala tu, bi bila rastlina. Ne bi bilo življenja ne za njo, ne za ljudi okoli. Tisti trenutek je najboljše to situacijo sprejeti, ne gledati egoistično, da si ti izgubil, ampak kako najbolj pomagaš otroku. Ukvarjala sem se z njeno dušo,” je povedala mama. Šla je v meditacijo in Katji sporočila: “Spuščam te, si največji heroj. Zberi moč in odidi domov, v nebesa, ker tukaj več ne bi imela življenja, ki si ga imela prej.”

Zadnja je bila pri Katji njena sestra Leja: “Katja je spregovorila le še tri besede. Padala je v komo, rekla je, a veš, kaj mi je, in padla v komo. Prišla k sebi in rekla, a so ti rekli, da bodo me obdržali. Ko me je klicala je rekla, mami Katje več ni, ni njene duše. Ko sem se povezala z njo je bila duša na prelomnici, ali naj ostane, ali naj gre. Takrat sem šla v meditacijo in ji rekla, da naj se zgodi vse najboljše za nas in za njo.”

Lea, Katja in mama so bile nerazdružljive.

Že nekaj trenutkov kasneje je zbrala moč in se odločila, da daruje Katjine organe: “Ko smo se pogovarjali, in so povedali, da ji ni pomoči, so bili organi v redu. Slišala sem njen glas: daruj organe. Takrat sem izrazila željo zdravniku, ker sem začutila, da je to Katjina želja. Takrat se je na monitorju povišal utrip srca in to je bil meni znak, da je to to.” Mama si je želela izvedeti, kaj je z njenim srcem, ki so ga presadili: “Želela sem si povratno informacijo. A je to res, sem se odločila prav.” Dobila sem email in sem zanj neizmerno hvaležna.

Mama je bila takrat v težkem življenjskem obdobju že zato, ker se je sama borila s težko boleznijo: “Moja duša še ni bila pripravljena na odhod, ker moje poslanstvo more šele zaživeti.” 

“Pomagalo mi je to, da nisem šla v dogajanje, kaj je ona zamudila, kaj bi ona lahko še doživela, jaz sem gledala trenutke, kaj smo doživele, kam smo vse šle, njene srečne dogodke, s tem sem se filala, da sem uvidela tisto svetlobo.”

“Sem samo vodena. Posodim telo, duša prevzame moje telo”

Tatjana je medij, to je ugotovila pred devetimi leti, ko so se ji začele prikazovati duše: “Včasih so prišle osebe k meni na pedikuro. Stranka sedi in se pojavi nekaj poleg mene, pove, kdo je in kaj naj predam. Na začetku, ko nisem vedela, kaj to pomeni, mi je bilo težko. Ko sem predala sporočilo pa je stranka povedala, da je to njen pokojni sin. Bila sem zmedena, od kot to prihaja. Začela sem raziskovati. Bolj, kot sem se spraševala, bolj se mi je to dogajalo.”

“Katja je vedno ob meni”

“Vedno mi je, ko sem kaj pozabila, rekla, da sem smota in še dandanes, ko se kaj zgodi, slišim njen glas joj smota. Ali jo čutim, dobim mravljince, čutim objem, lahko jo vidim, v različnih oblikah se mi pojavlja,” pove. Prvo leto je bilo najtežje: “Greš čez praznike, obletnice, je res najtežje. Za mene je bila najboljša rešitev, da sem se takrat spreminjala lepih trenutkov in sem bila v času, ki se je zgodil.”

“Katja bo vedno, ker duša je večna. Vsak od nas dobiva njena sporočila, samo slišati jih moramo,” je zaključila.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.