20:26, sob, 6. Jul

FOTO: V Slivnico pripeljali lekarno





Danes sta Marko Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica in Albin Turk, univ. dipl. ekon., direktor Javnega lekarniškega zavoda Mariborske lekarne Maribor podpisala pogodba o najemu prostorov v Zdravstveni postaji Slivnica, ki so ves čas bili namenjeni za ureditev lekarne.

Za ureditev lekarne je bilo potrebno premagati zakonsko oviro”

“Na poti do podpisa pogodbe z Javnim lekarniškim zavodom Mariborske lekarne Maribor je bilo potrebno prehoditi dolgo pot, ki pa smo jo uspešno premagali. Za ureditev lekarne je bilo potrebno premagati zakonsko oviro, da bi se lahko uredila dodatna lekarna na njenem območju. Po temeljiti preučitvi zakonski podlag s področja lekarniške dejavnosti ter Občinskega prostorskega načrta, smo s pomočjo mnenja podjetja, ki je strokovno usposobljeno na področju urejanja prostora ugotovili, da lahko na območju Občine Hoče- Slivnica uredimo v tem trenutku le podružnično lekarno,” so dejali na občini.

V letu 2020 so prejeli pobudo s strani Javnega lekarniškega zavoda Mariborske lekarne Maribor, da želijo na območju Občine Hoče-Slivnica vzpostavili lekarniško podružnico. Na podlagi te pobude so izpeljali postopek za izdajo odločbe – dovoljenja za poslovanje podružnice kot jim je nalagal Zakon o lekarniški dejavnosti s pridobitvijo vseh potrebnih mnenj.

“Postopek je dolgotrajen, pa vendar smo nekje v začetku leta 2022 končno in z zagotovostjo vedeli, da podružnična lekarna v Slivnici bo. V nadaljevanju smo skupaj z Javnim lekarniškim zavodom Mariborske lekarne Maribor preučili prostore in se uskladili o vseh podrobnostih, ki so pomembne za nemoteno delovanje podružnične lekarne,” so dejali ob tem.

Veseli smo, da lahko občanom nudimo na področju zagotavljanja zdravil in vseh ostalih pripomočkov kar dva ponudnika. S tem bomo povečali raznolikost izdelkov ter večjo verjetnost, da bodo zdravila vedno na voljo, ko jih bodo občani potrebovali.

Ob tej priložnosti je župan dr. Marko Soršak povedal: “Izjemno sem vesel in ponosen, da smo v Slivnico končno pripeljali lekarno, ki bo izrednega pomena ne samo za naše občanke in občane ampak tudi za vse, ki jih bo pot zanesla v Občino Hoče – Slivnica.”

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.