19:18, sob, 6. Jul

Ptuj ustoličil 9. Ptujsko vinsko kraljico in povabil na 63. Kurentovanje





Tradicionalno Martinovanje na Ptuju je letos zaznamovalo kronanje že 9. Ptujske vinske kraljice Lucije Kramer. Ob tem se je izpostavilo tudi prihajajoče Kurentovanje, ki bo v prihodnjem letu potekalo od 11. do 21. 2. 2023.

Ptujska vinska kraljica je mandat prejela od dosedanje 8. Ptujske vinske kraljice Monike Kovačič in bo kot vinska kraljica Ptuj promovirala prihodnji dve leti.

Ptujska vinska kraljica Lucija KRAMER je rojena leta 1995 na Ptuju mami Ireni in očetu Ivanu. V letu, ko je bila rojena Lucija, je njen oče Ivan začel svojo vinogradniško pot in tako letošnja Ptujska vinska kraljica raste skupaj z vinogradništvom že 27 let. »Vse od rojstva rada opazujem trte, kako rastejo, kako se obdelujejo in kako se ob vinu uživa. Znam ceniti ljudi, ki se trudijo pridelati kakovostno grozdje in vino, cenim pa tudi poznavanje kulture pitja vina. Sicer tudi sama rada stopim v vinograd, saj je delo v terasah med trtami zame kot del poslanstva, ki ga čutimo v družini,« pove Lucija Kramer. 9.

Ptujska vinska kraljica je za kraljičino vino izbrala sauvignon, suho vino, letnik 2021, iz domače kleti Vinogradništva Kramer.

Obleko vinske kraljice so oblikovali v modnem ateljeju Sanje Veličković, ki poudarja, da je navdih za obleko našla v obliki njihovega logotipa in pogleda na njihove vinograde: »Skupno izhodišče je valovit videz teras, kjer se prepletajo zemeljske barve z zeleno. Vedno je velik izziv v reprezentativnem oblačilnem videzu zajeti več različnih not in jih med seboj preplesti na način, da ujameš bistvo, prepoznavnost ter hkrati dobro počutje osebe, ki si to oblačilo nadene.« Vinska kraljica je ob predaji lente v dar prejela zapiske z vinskega dvora vinskih kraljic s Ptuja.

Prireditev Martinovanje so popestrili še princi karnevala, ki so ob tej priložnosti povabili na 63. Kurentovanje, ki bo s številnimi vsebinami potekalo med 11. in 21. februarjem 2023.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.