15:23, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: V Zgornji Koreni na martinovanju uspešno spremenili mošt v vino





V Zgornji Koreni so včeraj poskrbeli, da je iz mošta nastalo vino. Ovtar Korl iz Ovtarske službe Slovenskih goric pa ni pričaral samo tega, ampak je tudi nagovoril zbrane občane Dupleka, samega župana Mitjo Horvata in novo vinsko kraljico. To so pravzaprav imenovali prav včeraj.

Ovtar Korl nam je tako malo za šalo, kot pač humorist Samo Tuš zna, povedal nekaj skrivnosti, kdo zna narediti iz mošta vina, pa tudi zopet na šaljiv način, kako vlogo imajo pri tem vinska kraljica, župan in drugi pomembni gostje. Zdi se, da brez ovtarjev pač ne gre.

Župan Dupleka Mitja Horvat je pohvalil delo ovtarjev, ki se vse leto trudijo pridelati žlahtno kapljico. Poudaril je še, da so dobili novo vinsko kraljico in da so ponosni na svoja vrhunska vina.

Nova vinska kraljica je postala Anja Simonič, ki bo ta mandat opravljala dve leti. Malce je preko nas odgovorila ovtarju Korl, da je vinska kraljica ključna za spremembo mošta v vino.

Za tokratno martinovanje v Zgornji Koreni sta poskrbela Občina Duplek in Vinogradniško vinarsko turistično društvo Trta. Pospravili so klopotec, izbrali in razglasili novo vinsko kraljico, krstili mošt ter opravili pokušnjo vina in mošta.

Sodelovali so Moški pevski zbor KUD Breznar Tonček Korena, Društvo Lukasovi frajtonarji, dvorjanski muzikanti Kulturnega društva Duplek iz Dvorjan, folklorna skupina KUD Breznar Tonček iz Korene, otroška folklorna skupina OŠ Korena, Društvo za zdravilne rastline, cvetje in vrtnine, MELISA Korena. Program je povezoval prvi lenarški ovtar in humorist Samo Tuš – Korl. Za družabni del je zvečer poskrbel še ansambel Ajda, za gostinski del pa turistična kmetija Slanič, učenci 9. razreda OŠ Korena pa so pekli kostanj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.