03:13, tor, 30. Apr

Volivci na predsedniških volitvah izbrali prvo predsednico v zgodovini Republike Slovenije, nekateri s tem niso zadovoljni





V nedeljo so bile predsedniške volitve, na katerih je zmagala Nataša Pirc Musar. Ta je v drugem krogu premagala Anžeta Logarja.

V naši anketi na portalu lokalec.si smo naše bralce vprašali, ali so zadovoljni z izidom volitev. Takšni so bili rezultati.

Nezadovoljnih z izidom predsedniških volitev je bilo 52 odstotkov sodelujočih, torej 780 od vseh 1.514. Zadovoljnih pa je bilo 40 odstotkov oziroma 611 sodelujočih. Osem odstotkov ali 123 sodelujočih pa je izbralo odgovor, da jim je vseeno.

V nedeljo, 13. novembra 2022, je potekalo ponovno glasovanje na volitvah predsednika oz. predsednice republike (drugi krog volitev). Volivke in volivci so izbirali med Anžetom Logarjem in Natašo Pirc Musar, ki sta v prvem krogu (23. oktobra 2022) prejela največ glasov med sedmimi kandidati.  V drugem krogu predsedniških volitev je Nataša Pirc Musar prejela več kot 53 odstotkov glasov in tako postala prva predsednica Republike Slovenije v zgodovini Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.