22:07, tor, 30. Apr

V Markovcih bo spet veselo – za pusta pripravljajo jubilejni, že 30. Fašenk





Markovci veljajo za enega od središč pustnega dogajanja. Njihova povorka je priznana in znana daleč naokoli, veliko pa imajo tudi drugega programa, ki se odvija tudi v karnevalskem šotoru in drugod.

Tudi letos pripravljajo Fašenk, ta bo tokrat jubilejni, 30. po vrsti. Odvijal se bo med 10. in 21. februarjem.  Znan pa je tudi že program.

V petek, 20. 1., od 16. ure naprej Etnološko društvo Markovci vabi na predstavitev ročno izdelanih kravjih korantovih zvoncev, ki nastajajo izpod rok domačega mojstra, v dvorani gasilskega doma Markovci.

Tradicionalni bičev pok ob polnoči bo pred občino v Markovcih v noči z 2. februarja na 3. februar.  11. februarja pa bodo prav tako pred občino predstavili etnografske like, in sicer od 15. ure naprej.

Tradicionalna povorka bo letos v  soboto, 18. februarja, začela se bo ob 13. uri.

Dogajanje v prireditvenem šotoru bo pestro

V petek, 17. februarja, bo od 17. ure naprej otroška matineja, na kateri bo Alenka Kolman s svojo druščino, prideta tudi Miki in Mini miška, ne bo manjkala niti Pujsa Pepa. V večernih urah pa bodo v šotoru Ansambel Galama, Domen Kumer in Jelena Rozga.

V soboto, 18. februarja, bo po povorki veselo tudi v šotoru, kjer bodo zvečer Ansambel Saša Avsenika, Grupa Vigor in Skupina SKaTER.

V ponedeljek, 20. februarja,  bodo v prireditvenem šotoru zvečer Luka Basi in Modrijani.

Klub La Siesta s programom za Fašenk

Zanimivo dogajanje bo tudi v La Siesti.  Za pustne šeme bosta 10. februarja skrbela Senidah in DJomla KS. Nato pa naslednji dan, torej 11. februarja, Ansambel Fehtarji in Nina Donelli, v torek, 21. februarja, pa bodo poskrbeli za zaključek Fašenka, na katerem bo igral Ansambel Sanjski muzikanti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.