02:38, sre, 1. Maj

Revija pihalnih orkestrov v Lovrencu na Pohorju





V Kulturnem domu Jožeta Petruna v Lovrencu na Pohorju se je odvijala revija pihalnih orkestrov. Za organizacijo je poskrbela Območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti Ruše.

slika6
Nastopili so orkestri, ki delujejo na mariborskem in ruškem območju. Tovrstna srečanja so drugod po Sloveniji postala prava redkost saj so godbe precej zaposlene predvsem z pripravami in sodelovanjem na tekmovanjih pihalnih orkestrov. V okviru javnega sklada za kulturne dejavnosti Maribor, Pestnica in Ruše pa organizatorji še vedno ohranjajo tradicijo in skrbijo za glasbena druženja.
slika1
Revija se je pričela z nastopom gasilske godbe na pihala Lovrenc na Pohorju, ki je lani praznovala 80. obletnico obstoja. Od leta 2010 dirigentsko palico vrti Jani Lorber. Naslednji so nastopili člani pihalnega orkestra Svoboda Maribor z dirigentom Srečkom Kovačičem. Sledila je še godba iz Ruš, godba je bila ustanovljena leta 1927, od leta 2009 godbo vodi Dejan Rakovič. Kot zadnji pa so nastopili člani godbe veteranov Štajerske. Godba je bila ustanovljena leta 2002 in deluje po okviru kulturno umetniškega društva Pošta Maribor. Dirigent vodje je njen ustanovitelj Ervin Hartman. Po strokovni plati je izvedbo programa spremljal profesor Tomaž Habe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.