12:15, pon, 1. Jul

Ena oseba zaradi napada z ostrim predmetom umrla, policisti izsledili osumljenca





Policisti PU Murska Sobota so včeraj, 5. februarja 2023, zvečer sporočili, da je na območju centra Murske Sobote prišlo do kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Ena oseba je bila huje poškodovana in je na kraju napada umrla.

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec v stanovanjskem bloku z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanca, nato pa s kraja peš pobegnil. Moški, doma iz območja UE Murska Sobota, ki je bil huje poškodovan, je kmalu zatem zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli izvajanje prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca. Malo pred 19. uro je bil v Murski Soboti izsleden osumljenec, ki je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju Slovenije.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, katerega sta se udeležila preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan. Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, bodo več informacij posredovali po vseh zbranih obvestilih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.