05:26, sob, 6. Jul

Festival Sonica tudi v Dravogradu





V sredo, 27. novembra je v Dvorcu Bukovje v okviru festivala Sonica potekalo odprtje inštalacij Karine Šmigle Bobinski in Andreja Koruze. Gre za priznana umetnika svetovnega kova. Karina prihaja iz Münchna v Nemčiji, kjer je profesorica na Akademiji za umetnost. Njena inštalacija – velika žoga v praznem belem prostoru z grafitnimi konicami, ki riše po prostoru je bila postavljena že v mnogih državah od Brazilije, Južnoafriške republike do Turčije… Njena inštalacija je analogna interaktivna instalacija, igriva kinetična skulptura in postdigitalni risalni stroj obenem.

Andrej Koruza je obiskoval edino šolo mozaika na svetu Scuola Mosaicisti Del Friuli, kjer je leta 2007 prejel štipendijo za najboljši končni mozaik. V Dvorcu Bukovje bo tako do 10. decembra na ogled njegov mozaik. Inštalaciji v okviru festivala Sonica sta v Dvorcu Bukovje zaradi sodelovanja JZ Dravit z MoTo – muzejem tranzitornih umetnosti in sta samo eden od številnih dogodkov v okviru festivala.
sonica8
Odprtje razstave inštalacij je z glasbo obogatil Andrej Ofak. Inštalacija Karine Šmigla Bobinski bo na ogled v Dvorcu Bukovje do 10. januarja 2014.
sonica5
Avtor fotografij je Matic Grudnik.
sonica7

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.