01:30, pet, 5. Jul

VIDEO: Nezadovoljni prebivalci bloka v Mariboru opozarjajo na nevarnosti: Plesen, rja, manjkajoče kljuke …





Stanovanje polno nevarne plesni, polomljeni nabiralniki, manjkajoče kljuke na vratih, smeti po stopnicah. To je stanje enega izmed blokov Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada v Mariboru.

Stanovanje je nevzdržno za bivanje

Na nas se je obrnila starejša ženska,  ki prebiva v bloku Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada (JMSS) RS na Ulici Veljka Vlahoviča. Pokazala nam je stanovanje, polno plesni, ki ni primerno za bivanje. Trdi, da vedno znova naleti na gluha ušesa. Na JMSS se zavedajo situacije, a trdijo, da so ji ponudili druga stanovanja. Stanovalka je obupana, skrbi jo za zdravje, ki naj bi se ji v zadnjem času močno poslabšalo.  Prizna, da so ji ponudili druga stanovanja, a naj bi bila v višjih nadstropjih, neprimerna zanjo in moža. 

Težava pa ni le v omenjenem stanovanju, na nepravilnosti v bloku opozarjajo tudi drugi stanovalci, ki pa sicer zaradi strahu niso želeli biti izpostavljeni.

Poudarjajo, da večjih vlaganj v blok že več let ni bilo. Opozorili so tudi na nabiralnike, vrata brez kljuk pa tudi na nevzdržno obnašanje nekaterih sosedov.

Direktorica JMSS Irena Španinger številne očitke zavrača, našteje sanacije, ki so bile izvedene, in pove, da so v poslovno finančni načrt dali pridobitev tehničnih strokovnih podlag za sanacijo.

Več v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.