09:07, tor, 30. Apr

Priznani nevrokirurg iz UKC Ljubljana naj bi zaračunal pacientki za operacijo, opravljeno v UKC Ljubljana, še šest tisoč evrov zasebnega honorarja





Priznani nevrokirurg Roman Bošnjak iz UKC Ljubljana, kjer je predstojnik Kliničnega oddelka za nevrokirurgijo, naj bi operiral državljanko Severne Makedonije. Ta pa naj bi morala nakazati zdravniku šest tisoč evrov zasebnega honorarja, samo redno plačilo operacije pa naj bi stalo 27 tisoč evrov, poroča Radio 1.

Nevrokirurg Roman Bošnjak naj bi januarja z zasebnega elektronskega naslova makedonski družini poslal predračun za operacijo, pri kateri bi odstranil tumor. Tam naj bi bilo zapisanih 27 tisoč evrov. Na tem predračunu pa naj bi bil po poročanju Radia 1 tudi uradni logotip UKC Ljubljana. V elektronskem predračunu je zapisano, da je uspel znižati ceno za  pet tisoč evrov. Ob tem pa je napisal, da bo zaračunal tudi zasebni honorar v višini šest tisoč evrov, ki pa naj bi ga družina nakazala preko agencije v Hong Kongu zaradi davčne optimizacije. Družina naj bi nato, po poročanju Radia 1, plačala račun  18. januarja.

Neimenovani vir je nato  informacijo podal naprej komercialni televiziji, Bošnjak pa je za POP TV dejal, da so se svojci obrnili nanj, ker je znan po svoji strokovnosti. In da je v prostem času pregledal izvide v tujem jeziku, naredil medicinsko svetovanje, konzultacijo. Pa tudi, da naj bi mu sami ponudili plačilo za njegov trud. Zato jih je usmeril na agencijo v tujini, ki skrbi za njegovo promocijo, še poročajo na spletni strani Radia 1. Agenciji naj bi plačal članarino. Na POP Tv so izpostavili, da je v elektronskem sporočilu vidno, da je Bošnjak bil tisti, ki je predlagal plačilo.

Na računu hongkonške agencije, ki so ga pridobili na POP TV, pa ni postavke za članarino, ki jo je pred tem navedel novinarjem Bošnjak, med postavkami sta honorar in medicinsko svetovanje.

Direktor  UKC Ljubljana Marko Jug je za omenjeno televizijo dejal, da vodstvo ni vedelo za izsatvljanje predračuna in računa za zasebni honorar Romana Bošnjaka in da oni ne sodelujejo z agencijo iz Hong Konga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.