04:26, ned, 7. Jul

Društvo UP-ornik med velikonočnim prazniki s svojo stojnico





Društvo UP-ornik tudi med velikonočnimi prazniki ne pozablja na svoje odjemalce. Marsikdo si ne more privoščiti tradicionalnih velikonočnih dobrot, pa tudi osamljenost je med prazniki največja. Zato bodo na velikonočno soboto, 8. 4., v nakupovalnem središču Europark med 9. in 21. uro ponovno zbirali sredstva s pomočjo prodaje svojih izdelkov.

Velika noč je največji praznik kristjanov. Mize se šibijo pod dobrotami, ki simbolizirajo Kristusovo trpljenje. Nekateri spoštujejo to tradicijo, tudi če niso aktivni verniki in praznujejo veliko noč v krogu družine. Med nami pa je veliko takšnih, ki med prazničnimi dnevi ostajajo sami, osamljeni in ob prazni mizi, saj si težko privoščijo že izdatke za najnujnejšo prehrano, kaj šele za praznične jedi. Takšnim po svojih najboljših močeh pomaga društvo UP-ornik.

Letos že uspešno izpeljali kar šest posebnih zbiranj

V prvih treh mesecih so v društvu pomoči potrebnim razdelili za 78.273,84 eur in uspešno izpeljali kar šest posebnih zbiranj v skupnem znesku 12.830 eur. To kaže na vse večjo socialno stisko, saj je bilo v celotnem letu 2022 izpeljanih “samo” pet zbiranj v vrednosti 27.530 eur.

Pozimi so pri društvu dvignili najvišji znesek položnic, ki jih plačujejo svojim odjemalcem s 50 na 80 eur na mesec (ali 160 eur na dva meseca) in s tem pomagali mnogo ljudem, vendar pa njihova sredstva niso neomejena. Društvo se namreč financira izključno z donacijami.

Stojnica bo v pritličju Europarka pri lekarni, ponujali pa bodo nove izdelke (majice, steklene lončke to-go in termo lončke to go).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.