19:21, čet, 4. Jul

Iskrena izpoved: “Morala sem se soočiti, ali bom lačna in pod mostom ali pa se začnem prodajati, da imam za drogo in ostale stvari.”





V oddaji Moja zgodba je brez dlake na jeziku spregovorila Anet Vendramin, bivša prodajalka ljubezni, ki je znala uslišati moške.
Kot majhna je sanjala o družini. “Bila sem radoživa, vesela, zabavna deklica, ki je videla svoj svet drugače. Ko sem bila najstnica, je bila ena izmed težjih izkušenj, ko sem izgubila očeta. Manjkala mi je njegova ljubezen, posledično sem imela neurejen odnos z mamo,” nam je uvodoma povedala.  Izpolnila se ji je želja, postala je mama, a vse ni bilo rožnato. Njen bivši partner jo je zapustil čez noč, hčerki sta bili v rejništvu pri njeni mami: “To je zrušilo moj svet. Padla sem čustveno, psihično in v vseh smereh.”

Bila je tudi odvisnica od drog: “Na začetku je bila le zabava. Ekstazi, MDMA, speed, včasih trava, da se je vse skupaj pomirilo. Takrat je bila najbolj znana droga sladoled, tisto me je odneslo – in potrebovala sem kar precej.” Zaradi finančnih ovir, čez noč je ostala brez vsega, se je odločila prodajati svoje telo. “Ni najbolj enostavna pot. Zavedaš se, da prodajaš sebe, svoje telo. Želela sem biti drugačna.” Objavila je oglas in kmalu dobila prvi klic.

“V ozadju nisem imela nikogar, to je bila moja odločitev. Morala sem se soočiti, ali bom lačna in pod mostom ali začnem delati to, da imam za drogo in ostale stvari.”

“To je bila moja ena in edina rešitev, da sem preživela”

Pred objavo prvega oglasa je čutila sram in strah. “Govorila sem si, Anet, to moraš. Spraševala sem se, kdo bo poklical, kakšen bo. Ne veš, v kaj se dejansko spuščaš. Prelevila sem se v Tamaro, ta alter ego. Del mene je vedno bil koketiranje. Znala sem ravnati z moškimi. Stopil je skozi vrata, bil je prijetna stranka, vse je bilo sproščeno, a sem tudi sama oseba, ki se rada sprosti. Bila je malo drugačna izkušnja za moške, ki sem jih sprejela k sebi.”

Prizna, da je po letu prodaje imela med 10 in 12 moških dnevno. “Zaradi drog sem ostajala cele noči pokonci, nisem mogla spati. Meni je to ustrezalo, glede na to, kakšna sem po naravi, kar se tiče spolnosti. Ni mi bilo težko, ko si na drogah, imaš libido stokrat večji,” pove.

Plačal ji je 300 evrov, da je lahko slikal njene noge

“Najbolj nenavadna želja me je presenetila. Moški mi je plačal 300 evrov, da je lahko slikal moje noge. Bil je pri meni uro in pol. Slikal me je v vseh pozah, petkah, samostoječih nogavicah. Je bila zelo zanimiva izkušnja,” pove in prizna, da je v večini spolnih odnosov uživala: “To ne morem zanikati, bolj so bili občutki, ko je stranka šla, ko sem se soočila z notranjimi občutki. Narisala sem si črtico, dve, potegnila in sem na to pozabila.”

“Želela sem, da se moški čuti pomembnega, da je slišan, viden”

Z moškimi je rada komunicirala. K njej so prihajali takšni, ki so potrebovali pogovor, nežnost in izpolnjevanje želja, takšnih, ki jih doma niso imeli izpolnjenih. “Želela sem, da se moški čuti pomembnega, da je slišan, viden. Ko sem to njemu dajala, je on meni zadovoljil moje potrebe, tako finančne kot spolne.” Pove, da so eni imeli radi stopala in niso potrebovali nič drugega. “Nekateri so želeli celo noč, tu se je dogajala romantika od sveč do večerje. Spomnim se moškega, ki je imel težave doma, ker je bila zadeva prevelika in doma tega ni dobil, ker je ženo bolelo. Šel je v Venera shop in kupil igračko, da sem mu z njo pomagala. Žena mu tega ni želela ustreči, ker se ji je zdelo tabu.” Prihajali so tudi starejši moški, ki niso več mogli seksati in so si želeli samo pogovora, tudi mladi, ki niso imeli izkušenj. “Prišli so tudi takšni, ki so bili divji, pa doma ni bilo mogoče. Eni so želeli le masažo, drugi le nežnost.”

Kako pa je bilo s cenikom? “Ni bil tipični cenik. Vedno sem gledala, da dobim toliko, kolikor dam. Plačilo se je opravilo po koncu. Veliko jih je jamralo, da morajo pri drugih najprej plačati, da dobijo. Zneski so se razlikovali od tega, kaj so želeli, kaj so prejeli. Od 40 do 100 evrov, pol ure, ura, včasih celo noč.” Iskreno pove, da ji je žal, da ni ničesar privarčevala. “Ni mi pa žal, da nimam materialnih stvari, ker je to velika izkušnja, s katero lahko pomagam sebi, drugim in svojima hčerkama.”

Posiljevalec jo je streznil: “V meni je prebudil zavedanje, kaj sama sebi počnem”

Zanimalo nas je, ali je kdaj prišlo do trenutka, ko je moškega zavrnila: “To je bila zadnja izkušnja, moj spolni posiljevalec. Takrat sem rekla ne, a je bilo prepozno. Izrabil je moje zaupanje, me streznil, sesul mojo ženskost. Ob tem sem še vedno čustvena. Bila je najtežja izkušnja mene kot prodajalke ljubezni. Danes sem mu hvaležna. Če ga ne bi bilo, če me ne bi posilil, ne vem, kje bi bila danes. Ne vem, če bi našla moč v sebi, da bi prenehala. V meni je prebudil zavedanje, kaj sama sebi počnem. Vem, da bo bizarno slišati, a on je v navednicah moj rešitelj drog, alkohola in prodaje lastnega telesa.” Pot je bila težka, a k sreči je v sebi našla dovolj moči, njeno sonce sta bili hčeri: “Zavedala sem se, da sem slaba mama. Težko je to izraziti. Nisem se borila za tisto, kar mi je največ pomenilo.”

“Ni enostavno odnehati, imeti moč, da si rečeš ne. Reševalo me je pisanje dnevnikov, ki so danes del mojih knjig. Začela sem risati, ustvarjati, delati na sebi, na osebni rasti. Hvala prijateljem, ki so mi pomagali. Tri mesece sem se popolnoma zaprla in umaknila od vseh,” pove. Knjiga ruši stereotipe.

Knjiga je na voljo TUKAJ.

“Umaknila sem se od hčerk, ker sem se prodajala in drogirala. In takšna mama zraven otrok ne more biti.”

Hčerki jo danes podpirata in ji stojita ob strani

Hčerkama je o svojem početju povedala šele, ko je z njim prenehala. Danes jo podpirata in ji stojita ob strani. “Mlajša me je razumela, me sprejela, pri starejši je bilo drugače. Jeza, drugače je gledala na stvari. A sva tudi to rešili. Vse sem iskreno povedala, razložila, zakaj sem šla v ta svet. Hvaležna sem, da sta me razumeli in me slišali. Danes imamo super odnos.” Zadnja štiri leta nista več v rejništvu in živijo skupaj.

Ena izmed hčerka je vstopila v svet droge, k sreči je zaradi svojih izkušenj to pravočasno prepoznala: “Trepetala sem od strahu, če sem prepoznala pravočasno. Tukaj je bilo pomembno, da nisem sodila, da je nisem obsojala. Postavila sem se v svojo kožo, kako je bilo, ko so mi drugi govorili, da moram nehati. Teh besed pri njej nisem uporabila, saj sem vedela, da bo postala še večji upornik. Realno sem ji povedala, kaj jo lahko doleti, če nadaljuje. K sreči je obrnila pot svojega življenja.”

“Če sem jaz prišla iz dna, lahko vsak najde svoje sonce. Šla sem čez devet peklov in sem danes v sami svetlobi.”

Pogovoru lahko prisluhnete spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.