12:22, pon, 29. Jul

Nove informacije: Jamarka Ana v smrtni nevarnostni, njen brat jo je grel s svojim telesom





Reševalci so po 30 urah prizadevanj iz jame blizu Cerknice uspešno rešili 33-letno jamarko iz Jamarskega društva Rakek, ki se je tam ponesrečila v soboto zvečer.

Sporočili so, da je jamarka še vedno življenjsko ogrožena in da je stanje nepredvidljivo.

Na površje so jo reševalci na nosilih prinesli štiri ure in pet minut po tem, ko so začeli zahtevno pot s kraja nesreče, ki se je pripetila na globini približno stotih metrov. Nato so jamarko z reševalnim vozilom prepeljali do Cerknice, kjer je že čakal helikopter Slovenske vojske in poletel v klinični center v Ljubljani. V akciji je sodelovalo 150 reševalcev od tega 65 jamarskih reševalcev, minirali so 10 ur na petih različnih mestih in pri tem uporabili pol kilograma eksploziva.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so za STA sporočili, da je jamarka še vedno življenjsko ogrožena in da je stanje nepredvidljivo. Povedali so, da je bil ob njej brat, ki jo je grel z njegovim telesom.

Ponesrečena jamarka je bila v skupini šestih jamarjev Jamarskega društva društva Rakek, ki je raziskovala doslej še neznane dele novoodkrite Vranjedolske jame. V globini okrog sto metrov ji je na glavo padel večji kamen, ji razbil čelado in jo hudo poškodoval. Jamarka je bila sicer zelo izkušena z več kot desetletjem dolgo jamarsko dobo.

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.