18:59, tor, 30. Apr

FOTO in VIDEO: Največji športni dogodek v Sloveniji se bliža, Maribor spoznale vodje delegacij iz 48 evropskih držav





Maribor bo med 23. in 29. julijem gostitelj Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM). Festivala se bo udeležilo približno 2500 mladih športnikov in športnic iz kar 48 evropskih držav, te dni pa mesto gosti vodje reprezentanc oz. delegacij iz številčnih držav, ki se bodo udeležile OFEM-a, do katerega nas loči manj kot 100 dni.

Seminar Chefs de Mission je glavni testni dogodek pred izvedbo OFEM-a, cilj seminarja pa je, da vodje delegacij spoznajo vsa športna in spremljevalna prizorišča, spoznajo člane organizacijskega odbora OFEM Maribor 2023 in vodje posameznih področij, pridobijo vse ključne informacije, potrebne za priprave in prihod svoje delegacije, ocenijo vsebinsko in operativno pripravljenost organizacijskega odbora za izvedbo dogodka ter spoznajo mesto Maribor.

Dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal več tisoč udeležencev, tisoč predstavnikov raznih delegacij (MOK, EOK, NOK), medijev in drugega osebja, 800 profesionalnih športnih delavcev ter več kot 5000 obiskovalcev (družine, podporniki), in za katerega bo angažiranih kar 800 prostovoljcev, je nedvomno izjemnega nacionalnega pomena.

Eden izmed glavnih ciljev organizacijskega odbora OFEM so odlični medsebojni odnosi. Dogodek je namreč edinstvena priložnost za medsebojno sodelovanje in povezovanje različnih deležnikov ter institucij. Podpora, ki jo je dogodek deležen, pa je več kot spodbudna.

Direktorica izpostavlja, da jih izjemno veseli, da so pomen dogodka prepoznale tudi številne mestne in državne institucije.

Več v oddaji Občinski informator, jutri, 21. aprila ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.