16:15, ned, 30. Jun

Slovenska karitas je razdelila 14 ton izdelkov posameznikom in družinam v stiski





Slovenska karitas je razdelila 14 ton izdelkov posameznikom in družinam v stiski, ki so jih v drugi polovici marca zbrali kupci v vseh trgovinah Hofer po Sloveniji, so sporočili iz podjetja. Gre za 16. dobrodelno akcijo Slovenske karitas in Hoferja, v katerih so skupaj zbrali že 268 ton izdelkov.

Tradicionalna zbiralna akcija je potekala zadnja dva vikenda v marcu. S pomočjo kupcev so zbrali 14 ton izdelkov. Hofer donaciji kupcev v imenu vsake njihove trgovine v Sloveniji doda voziček izdelkov v vrednosti 50 evrov.

Ker je Hoferjevih trgovin 91, so v tej akciji Karitasu namenili izdelke v vrednosti 4550 evrov, v petih letih pa skupno 35.600 evrov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so še navedli, Hofer s Slovensko karitas sodeluje ves čas, saj ji poleg redne organizacije zbiralnih akcij v marcu in decembru vsak teden ob zaprtju v 50 trgovinah donira tudi večjo količino presežne hrane, ki je primerna za donacijo.

V letu 2022 je Slovenska karitas prevzela več kot 150 ton donirane hrane, ki je namenjena več kot 3500 socialno ogroženim in ranljivim posameznikom.

“Ljudje v stiski, ki prihajajo na Karitas, so veseli vsake pomoči, predvsem hrane. V darovani hrani za družine in otroke se izraža veliko sočutje darovalcev,” so v sporočilu povzeli besede generalnega tajnika Slovenske karitas Petra Tomažiča.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.