19:19, ned, 7. Jul

Slovenija: Našli letake s QR-kodo, preko katere se ljudi poziva k samopoškodovanju





Na socialnih omrežjih se je pojavilo opozorilo, da se v Zrečah in okolici pojavljajo letaki s QR-kodo, ki pozivajo k samopoškodovanju in (naj bi) v nadaljevanju “igre” pozivali celo k samomorom, opozarjajo na Občini Zreče.

“Listi formata A4 so se pojavili na glavni avtobusni postaji Zreče, pred Sparom, pred Mercatorjem, v bližini bara Lara, … za ostale lokacije preverjamo na terenu,” so sporočili na Facebook strani Občine Zreče.

Letak s QR-kodo, preko katere se poziva k samopoškodovanju. Vir: Facebook, Občina Zreče

“Takoj smo stopili v stik s policijsko postajo Slovenske Konjice. Takšna dejanja so za nas nesprejemljiva in jih ostro obsojamo,” so odločni. “Občane, ki opazijo takšen letak, naprošamo, da se ga ne dotikajo in ga ne odstranjajo, temveč naj takoj pokličejo Policijo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200,” še pozivajo vse, ki bi morebiti tak letak našli.

Dobro bi bilo, da se predvsem tiste, ki so bolj dovzetni, pouči, da se sledenju, ki ga ponujajo taki letaki preko QR-kode, izognejo oziroma ne upoštevajo takih pozivov. Najdbo pa vsekakor javijo na policijo oziroma na druge pristojne službe, da se izogne tragediji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.