08:32, ned, 28. Jul

Sovič na sodišču izpodbija odpoklic s čela Elektra Maribor





Na mariborskem sodišču je za prihodnji teden napovedan narok v zadevi, v kateri nekdanji predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič izpodbija sklep o svojem odpoklicu leta 2021.

Na mariborskem okrožnem sodišču je za sredo razpisan narok v gospodarski zadevi, v kateri nekdanji predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič toži svojega nekdanjega delodajalca.

S tožbo med drugim terja ničnost sklepa nadzornega sveta o svojem odpoklicu in plačilo odškodnine v višini dobrih 145.000 evrov.

Nekdanjega mariborskega župana iz vrst SD, ki je družbo vodil skoraj deset let, so nadzorniki iz poslovnih razlogov razrešili novembra 2021 in na njegovo mesto imenovali medtem prav tako že razrešenega Jožeta Hebarja. Med razlogi so navajali zamude pri izpolnjevanju nekaterih poslovnih ciljev, slabo pripravljenost družbe na zeleno transformacijo, pomanjkljiv nadzor nad delovanjem hčerinskih družb, pa tudi omajano zaupanje.

Sovič je vse razloge, zaradi katerih ga je nadzorni svet družbe razrešil, zavrnil in zatrdil, da je bila odločitev nadzornikov politično motivirana in sprejeta, še preden so bili znani razlogi zanjo.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.