10:39, tor, 30. Apr

Zaradi napake, ki lahko povzroči nabiranje vlage in električni udar, odpoklicano okno





Strešno okno z električnim načinom odpiranja je bilo odpoklicano zaradi napake, ki lahko povzroči nabiranje vlage in električni udar.

Podatki o izdelku
Tip/oznaka: VELUX CVU okno za ravno streho nove generacije z elektrificiranim načinom odpiranja, vseh velikosti, ki je na trgu od aprila 2022 (oznaka je prikazana na fotografiji).
Proizvajalec: VELUX A/S, Ådalsvej 99, 2970 Hørsholm, Danska
Distributer: VELUX SLOVENIJA Trgovsko podjetje d.o.o., Ljubljanska cesta 51A, 1236 Trzin
Država izvora: Danska

Razlog odpoklica
V določenih okoliščinah lahko kondenzacija v konstrukciji VELUX CVU okna za ravno streho ustvari okolje z visoko vlažnostjo. V redkih primerih lahko kovinski deli okna za ravno streho (na primer veriga, tipka RESET, dežni senzor) začnejo prevajati električni tok z napetostjo 230 V, kar lahko pride do električnega udara.

ZPS svetuje
Če imate doma vgrajen navedeni model okna, upoštevajte navodila distributerja, okno uporabljajte z daljinskim upravljalnikom in se ga ne dotikajte. Podjetje VELUX Slovenija d.o.o., tel.: 01 724 68 68, e-poštni naslov: velux@velux.si, bo uredilo, da bo serviser brezplačno pregledal okno za ravno streho in se prepričal o njegovi varnosti. Kontaktirajte jih in se dogovorite za obisk serviserja.

Vir podatkov o odpoklicu: Tržni inšpektorat RS

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.